Panzers - další válečná 3D strategie

Hry s tématikou 2. světové války jsou v posledních letech stále oblíbenější, zejména v rozmezí žánrů 3D stříleček a 3D strategií. Novou 3D RTS z tohoto období právě v nedávných dnech představila německá společnost CDV, jmenuje se Panzers a jejími autory jsou maďarští StormRegion, autoři postarší známé RTS S.W.I.N.E.

Na první pohled je Panzers jenom další tuctová RTS. Při bližším ohledání ale zjistíte, že přeci jen nabízí něco víc. A není to jen úžasné grafické zpracování. Začíná se poměrně klasicky výběrem strany, tentokrát je stará dobrá trojka Němci, Sověti či Spojenci. Hned poté je vám přidělena hlavní postava, jeden z mnoha armádních oficírů (čili Hrdina). Právě on je prostředníkem mezi vaší osobou a vám přidělenými bojovými jednotkami.

 

 

Těch se v celé hře vyskytne na 100 různých druhů, od nejzákladnější pěchoty po obrovské mnohatunové tanky či letadla. Mezi zajímavé strategické možnosti patří obsazování nepřátelských tanků či budov nebo také sledování stop od pásů. Vaši vojáci navíc v průběhu boje získávají zkušenosti a mohou si tak vylepšovat čtyři různé bojové dovednosti. Co lze už nyní hodnotit velice pochvalně je možnost přenášet si zkušené jednotky z mise do mise. Vojáci však mohou také panikařit a utíkat z boje. Pokud vyvěsí bílou vlajku, znamená to kapitulaci.

 

 

Rozsáhlé bitvy se mají odehrávat po celé Evropě. S Němci se podíváte do Francie, Polska i na daleký Balkán. Později se objeví i expanzivní plány do Sovětského Svazu. Projdete jak těmi nejmenšími bezejmennými vesničkami, tak i slavnými bitvami u Stalingradu či kolem Moskvy. Při hře za Sověty budete muset všechno to, co zabrali Němci znovu osvobodit a probít se až do Berlína, kterážto bitva ukončí válku v Evropě. V případě hry za Spojence (tj. anglo-americké jednotky) si prožijete vylodění v Normandii a projdete Ardenskou ofenzívou.

Hlavní rysy hry:

  • kompletní 3D prostředí, engine disponuje takovými efekty jako východ/západ slunce, noční a denní cyklus, déšť, bouře, mlha a jiné
  • nespočet různých jednotek včetně klasických tanků Tiger, Panther, T-34, KVI-II, Sherman, Churchill nebo raketometů V1 a V2
  • deset druhů čet různého zaměření, např. plamenometčíci, bazookeři, ostřelovači, atd.
  • nechybí samozřejmě multiplayer a módy jako Deathmatch, Kill the Leader, Hold the Line a další

Datum vydání realtime strategie Panzers je předběžně stanoveno na léto 2003.

Oficiální stránky: http://www.panzers.de/
Výrobce: StormRegion (http://www.stormregion.com)
Vydavatel: CDV Software (http://www.cdv.de/)

Váš názor Další článek: Čtyři nové obrázky ze hry Deus Ex 2

Témata článku: , ,