Pařby roku 2016: na co se těšit?

Jen tak tak jsme se přehoupli do nového roku a už se jdeme zahryznout do toho, co nás čeká a nemine. A že toho je.

Rok 2015 byl dle mnohých herně nejúrodnějším za posledních několik let a redakce Doupěte s tím bezesporu souhlasí. Ani rok 2016 však nevypadá jako zelenáč a hity do nás bude cpát už od února. Pojďme se tedy podívat, na co se vyplatí zaostřit a co vás opravdu nesmí minout. 

Far Cry Primal

Datum vydání: 23. února 2016 (konzole), 1. března (PC)

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Far Cry kopíruje úspěšný vzorek už od třetího dílu a začímco ve čtvrtém dílu jsme to ještě mohli tolerovat, Primal až nebezpečně vypadá jako přes kopírák vypůjčené herní mechanismy, a to až na půdu. A výlet do Pravěku nám nemusí stačit. 

farcry1-980x551.jpg

far-cry-primal-5-things-we-need-from-the-new-game-from-ubisoft-648357.jpgMammoth_Hunt_GOLD_1080p_221522.jpgmaxresdefault.jpg

První informace a záběry ze hry však poukazují minimálně na to, že bude mít Primal úplně jinou příchuť, než třetí a čtvrtý díl a velký důraz na survival a boj nablízko včetně využití divokých zvířat ve svůj prospěch můžu být právě tím prvkem, který odliší titul od předchůdců. Běhání pralesem se šavlozubým tygrem a lovení mamutů má totiž něco do sebe.

Rozhodně bychom ale nechtěli měnit všechno. Otevřenou strukturu misí a nepovinných úkolů na rozlehlé mapě měla série vždy na skvělé úrovni, a to bychom tu rádi viděli také. To platí i o solidním scénáři a především perfektním záporáku, kterého tu zatím nevidíme. Vaase ani Mina pravděpodobně nikdo nepředčí. Stále však doufáme minimálně v solidní historickou výpravu do Pravěku za doprovodu zvířat.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,