Parkan 2 - sci-fi hybrid z ruských luhů a hájů

Před více jak šesti lety zaútočil na peněženky hráčů údajně první ruský konkurenceschopný titul jménem Parkan. Vzhledem k tomu, že vám jeho jméno pravděpodobně nic neříká, si asi obrázek o jeho úspěchu uděláte sami. Nyní se chystá velký comeback s dvojkou v názvu a my vám nabízíme první informace.

Zaškatulkovat nějak původní Parkan by bylo velmi složité. Už jen proto, že sami autoři hru označují jako 3D vesmírný simulátor střihnutý se strategií a střílečkou z prvního pohledu. Určitě vám to připomíná dílo „legendy“ Dereka Smarta - Universal Combat. Jenže na rozdíl od něj by Parkan 2 měl být nadmíru hratelný a nabídnout hráčům nefalšované dobrodružství v nekonečném vesmíru, nespočet planet a možností. Každá planeta by měla mít svou ojedinělou faunu a flóru, architekturu a novinkou by měla být možnost navštívit dokonce i jejich měsíce. Pohyb po planetách by přitom měl probíhat klasicky po vlastních.

I když se to na první pohled nezdá, právě volnost by měla druhé pokračování Parkanu odlišovat od Derekovy pomsty (jinak ani Universal Combat pojmenovat nejde, nezlobte se) - ne že by jí v UC bylo málo, ba právě naopak, zde bude do značné míry omezena, což způsobí úvodní výběr povolání. Na výběr dostanete z kvarteta žoldnéř, obchodník, kolonizátor, nebo pirát.

Inu vypadá to hezky, ovšem něco podobného jsme už slyšeli z úst Dereka Smarta… a naletěli. Podruhé už se to doufejme nestane, snad se na podzim nastávajícího roku dočkáme kvalitního žánrového mixu a ne paskvilu plného chyb.  Naděje umírá poslední! 

Zdroj: 3D Gamers, Hry.sme.SK

Diskuze (7) Další článek: Recenze: Armies of Exigo – třes se, Warcrafte!

Témata článku: , , , , , , ,