Pět pirátů na prodanou hru Demigod

Znáte Demigod? Jedná se o novou hru Gas Powered Games (Supereme Commander, Dungeon Siege), která vychází z monstr populárního modu DotA pro Warcraft 3. Hra se doslova před pár dny dostala na pulty ochodů (i virtuálních) a už dělá tvůrcům vrásky na čele. Za tou první stojí prodejní řetězec GameStop, jenž začal prodávat titul týden před plánovaným datem 15. dubna. Díky tomu si tvůrci neužili Velikonoce, protože museli ještě narychlo spouštět a upravovat servery pro multiplayerovou hru, na které v podstatě celý Demigod stojí.

VIDEO: 1452 'Demigod - komentovaná ukázka hraní'


To je však ještě poměrně zábavná historka oproti té druhé. Dle Brada Wardella z vydavatelské společnosti Stardock si online multiplayer v průběhu týdne chtělo vyzkoušet 120 000 hráčů. Slušné číslo, kdyby interní monitoring neodhadoval současné prodeje na 18 000 kusů. Na jeden prodaný kus tak připadá 5 pirátů, kteří si hru obstarali nelegálně. Situaci jim, pravda, do určité míry usnadnili samotní vydavatelé, když se rozhodli nepoužívat žádnou protipirátskou ochranu.

DemiGod_062.jpg DemiGod_066.jpg


Každopádně se opět nedivím, že se tvůrci rozhodují pro různé SecuROMy, či ještě lépe – vývoj pro konzole.

UPDATE: Jak se ukázalo, oněch zmiňovaných 18 000 nejsou prodeje, ale počet legitimních hráčů (s ověřenou originální kopií), kteří se připojili na server v den 0. Celkem se však připojilo kolem 140 000, což nebylo ideální, neboť servery byly dimenzovány na 50 000 souběžných připojení. Podle Brada Wardella si s pirátskou kopií nezahrajete v multiplayeru, ani si nestáhnete nejnovější patche, ale na server se připojíte a ničíte konektivitu "legálním" hráčům. Tedy to platilo, než tvůrci problém opravili.

Zdroj: Kotaku
Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie | Mix RPG a RTS
Výrobce: Gas Powered Games | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 14. duben 2009
  • Strategické a RPG prvky
  • Jednoduché, ale komplexní
  • Nápadití demigodové
  • Problematická online hra
  • Žádný tutoriál a slabý single
Diskuze (7) Další článek: GTA na DS je propadák, DSi září

Témata článku: , , , ,