PG novinky – ECG aneb jak se postřílely francouzské dívky

V dnešních novinkách ze světa progamingu se podíváme do Francie, kde se národní mistrovství a kvalifikace do Koreje nevydařily zrovna podle představ - náhradou však mohly být pověstné francouzky, jejichž fotky samozřejmě v našem článku nemohou chybět. Dále ostříme na mimořádně úspěšného Destroyera a nebo třeba Jona „fatal1ty“, který vyměnil UT 2003 za Counter Strike.

Counter Strike - aspoň holky se pobavily

Velké turnaje na francouzské půdě nebývají poslední dobou z organizátorského hlediska příliš vydařené. Nejinak tomu bylo na Euro Cyber Games, které měly být takovým předkrmem na blížící se World Cyber Games v Soulu. Do bezchybné organizace svých korejských kolegů měly však hodně daleko.

Nejsledovanější události měl být bezesporu mužský Counter Strike turnaj, který se neustále odkládal kvůli nedostatku počítačů (celkem LOL situace na progaming akci :-)), a ještě o půlnoci nebylo jasné, jestli se vůbec začne hrát. Vzhledem k tomu že i kdyby turnaj začal o půlnoci, tak by se musel hrát asi až do rána a to jaksi hráči nebyli schopni překousnout a celou akci bojkotovali.

Counter Strike na ECG si tedy užívalo pouze něžné pohlaví. Female Counter Strike Tourny byl odehrán celkem bez problémů a 16 dívčích klanů se v něm rozstřílelo o postup do Koreje. Největší dívčí skillz nakonec předvedli francouzsky (^_~) BTB.girls. Pro příště rozhodně navrhuji vyhlásit Miss Counter Strike, pár kandidátek by se rozhodně našlo :-).

Křehká dívka se svým plyšovým prasátkem, energy drinkem a combat knifem :-)

Nejnutnější věc při změně mapy: pauza na cigárko :-)

Progaming piknik jako z učebnice: cigarety, energy drink a pod hlavu vaše oblíbena klávesnice (kdoví co je v tom pytíku 0_o)

Povšimněte si opět nezbytného dívčího vybavení pro hraní: energy drink a cigarety (a zase ta kudla :-))

  

Další zajímavé obrázky:-)

StarCraft:Brood War - nEph.Destroyer si dává evropskou Brood War elitu

Turnaj ve StarCraftu se pro čechy nesl v duchu "Desta a jeho ownage". Už od rána začaly prosakovat zprávy, že se Destovi podařilo porazit vítěze PG Challenge L.Nazgula. Dalším zářezem na pažbě se stala španělská jednička Suger[PG]. Po tomhle vítězství už asi nastala u Destroyera naprostá euforie a v semifinále si dal bez problémů jednoho z hot favoritů Safta (vítěze WGTour). Abyste viděli, co se asi v tuto chvíli dělo, tady je ukázka reakcí na fórech od různých evropských hráčů:

"OMG!! Who`s Destroyer??"
"Who is Destroyer ? he win a Suker, Nazgul, & Saft. He is a machine?"
"Destroyer?? omggggggggggggggggggggggggggggggg"

Ve finále ale Destroyer narazil na Elkyho a na mapu Korhali, která patří k novým mapám v Brood War a dle vlastních slov ji neměl vůbec natrénovanou. Desta si tak z Francie odváží naprosto skvělé a nečekané druhé místo a zároveň spoustu zkušeností, které se mu budou hodit v Koreji. Pokud chcete vidět detailnější rozbor Destroyerových zápasů (plus replaye ze zápasů) tak doporučuji tohle interview.

Fotky z finále ECG Starcraft:Broodwar

 

 

Jonathan "fatal1ty" Wendel přechází na Counter Strike

Jednou z  nejpřekvapivějších zpráv posledních dnů je informace, že jeden z nejlepších (a hlavně nejznámějších) světových duelistů přechází z UT2003 na Counter Strike. Fatal1ty byl jednu dobu na vrcholu v Quake 3 duelech a poté, co se Quaku asi přestalo dostávat tolika peněz jako před časem, přešel na UT2003, kde byl na chvíli americkou jedničkou. Unreal Tournament 2003 ale v poslední době rychle upadá, soutěže jsou rušeny a sami hráči se buď vracejí ke starému UT, nebo čekají na něco nového (HL2, Doom III, HALO, Quake4, těžko říct).

Fatal1ty ale zřejmě potřebuje peníze :-) a tak se není čemu divit, že přechází na nejlépe placenou hru dneška. Díky jeho jménu a slávě má otevřených dost dveří (a se skillem v CS na tom prý taky není špatně :-)) a na zimním CPL bude hrát za nadějný americký tým Forsaken. Uvidíme, jak se Jon, jako čistý duelista, prosadí v týmové hře, kde se nevyplatí se sobecky hnát za každým fragem. Každopádně jsem na to zvědavý :-))

  

Diskuze (3) Další článek: Sim City 2000 míří na GBA

Témata článku: , , , , ,