PG Novinky – nepovedený UT2003?

Jak se ProGaming neboli profesionální hraní počítačových her za peníze rozrůstá a zviditelňuje, není možné jej nadále ignorovat. A už vůbec ne v herním magazínu. Proto vám bude i Doupě od tohoto školního roku přinášet pravidelné zpravodajství a zajímavé novinky ze světa, kde se sny hráčů mění na skutečnost – a peníze. Redaktorem nové rubriky je samozřejmě profesionální hráč.

Counter Strike

Nedá se začít u ničeho jiného než momentálně nejpopulárnější hry této planety. Popularita jde ruku v ruce s penězi a tak se není čemu divit, že s penězi souvisí ve světě CS hodně sledovaných situací. Jednou z nejnovějších takových událostí je nové složení německého klanu Mouseports, který  v podstatě "přeplatil" některé hráče z konkurenčních a-Losers a Infernum a postavil úplně nový tým. Těžko říct, kdy se tato móda dostane i k nám ... :-)

 

Counter Strike Condition Zero

Poslední větší LAN CS akcí byla Campus LAN ve Španělsku, kde měl velkou šanci na úspěch i náš  klan Neophyte. nEph podle očekávání naprosto hladce postoupil ze skupiny, a bez problémů si poradil i v prvním kole play-off se španělským klanem DT. V dalším kole play-off ale Neophyte překvapivě hladce podlehl asi nejlepšímu španělskému klanu eu4ia, se kterým se střetnul potom ještě jednou na konci losers-bracket a opět prohrál. Neophyte nakonec obsadil 5.-6. místo, což se může zdát jako úspěch, ale vzhledem k tomu, že na turnaji bylo pouze 6 špičkových evropských klanů (mezi které Neophyte rozhodně patří), je to celkem zklamání.

Celkové pořadí Campus LAN:

1. a-Losers (Něměcko)
2. Four Kings (Velká Británie)
3. eu4ia (Španělsko)
4. C7 (Španělsko)
5.-6. aAa (Francie)
5.-6. nEph (Česká  rep.)

Quakecon 2003

Každoroční "ID Soft slavnosti" :-) byly samozřejmě ve znamení turnajů v Q3 (který zůstává na vrcholu duelových i TDM her navzdory o hodně novějšímu Unreal Tournament 2003, který jaksi Epic není schopen opatchovat natolik, aby lidi bavil hrát :o) ale i prvního představení multiplayeru Doom 3, který kromě skvělé grafiky zaujal dokonalými "hitzónami" na postavách a tím, že se bude dát hrát jen ve čtyřech :-O.

 

Doom 3 - bývalý i budoucí král (nejen) akčních her?

WCG a Czech Game Expo

V těchto dnech vrcholí boje o účast na Českém a Slovenském národním finále v počítačových hrách a o postup na World Cyber Games do Koreje. Finálové turnaje proběhnou během herního festivalu
Czech Game Expo, který se bude konat 13.-14. září v Brně.

Unreal Tournament 2003

Tahle hra měla být nejbližší budoucností progamingu, něco se však nepovedlo (jak již bylo nakousnuto výše:-)) a tohle léto nebylo pro UT2003 (a potažmo Epic) vůbec potěšující. Hodně špičkových klanů a jedinců přestalo tuhle hru hrát s oficiálním oznámením, že je hra buď nebaví, nebo že není dobře přizpůsobená pro soutěžní hraní. Poslední hřebíček do rakve přidala americká organizace CPL (Cyber Players League) když zrušila UT2003 z programu CPL Summer 2003.

 

UT2003 - nádhera navenek, ale...?

Někdy není na škodu si uvědomit, že nezáleží pouze na pěkné grafice, ale - co se týče soutěžního a profi hraní - hlavně na hratelnosti. Jako důkaz může posloužit fakt, že do podzimního Clanbase Open Cupu se přihlásilo mnohonásobně víc týmů hrajících starý Unreal Tournament než UT2003. Good-bye UT2003?

Diskuze (8) Další článek: Vietcong bude mít pokračování

Témata článku: , ,