PG novinky – příprava na náročnou podzimní sezónu

Dnes si něco povíme o změnách v zřejmě nejlepším Counter Strike týmu na světě, shrneme si dosavadní známé reprezentanty jednotlivých zemí na WCG kvalifikaci, dále vyjmenujeme hry, ve kterých se bude hrát letošní série 17 eurocupů a zmíníme také Těžkou demenci. V závěru připomeneme přípravu na velké finále v Koreji, která proběhne v Paříži.

Counter Strike

Změny v SK

Momentálně asi nejlepší CS team světa SK (Schroet Komando) opustil jeho dlouhodobý člen brunk. Brunk sice poslední dobou působil jako náhradník, ale na nadcházejících WCG by si určitě zahrál, protože jeden z členů SK (ElemenT) je Nor a proto nemůže hrát za SK, které reprezentuje švédsko.
 
Schroet Komando ovšem brunka ihned nahradili jiným špičkovým švédským hráčem a to SpawNem, který má distance ve švédské SEL, a tak si momentálně moc nezahraje:-). Rozsáhlý rozhovor s brunkem si můžete přečíst zde (ovšem jen pro ty obdařené znalostí anglického jazyka).

SK bude bojovat o švédské postupové místo do Koreje s druhým nejlepším švédským (a zároveň světovým) klanem Adrenalin (ex-Team9). Do Koreje tím pádem určitě nepojede jeden z top klanů na planetě, a dá se předpokládat, že ať už do Koreje pojede SK nebo Adrenaline, tak to bude horký favorit na celkové vítězství na WCG. 

SEL

Vítězem švédské ligy SEL se stal podle očekávání klan SK, který byl první po základní skupině a v playoff si bez větších problémů poradil se všemi soupeři. Ve finále se střetli překvapivě s nováčkem soutěže, s klanem Frontline[EYE]. SK neponechal nic náhodě a v pohodě vyhrál 16:11.

WCG kvalifikace

Na švédské půdě bude v bojích o kvalifikaci na WCG opravdu horko, těžko se dá ale očekávat podobné drama u nás. Jasným favoritem je Neophyte, který na minulém WCG obsadil 5. místo. Finále české a slovenské kvalifikace na WCG bude probíhat 12.-14. záři v Brně během akce Czech Game Expo. Veškeré podrobnosti najdete na této adrese:

http://www.czechgameexpo.com/

V jiných zemích vypadá kvalifikace v CS následovně:

  • USA - celkem bez problémů postupuje dlouhodobě nejlepší US klan 3D
  • Něměcko - z Německa poletí do Koreje celkem překvapivě team Ocrana, protože Mousesports nemohl v kvalifikaci použít svoje dva rakouské hráče a a-Losers byli diskvalifikováni
  • Anglie - V Anglii ještě kvalifikace neskončila, ale podobně jako u nás má jasného favorita a to 4Kings
  • Rumunsko - Kvalifikace je ukončena, postupuje klan TeG
  • Austrálie - Z Austrálie postupuje f-zer0, který ve finále porazil svého největšího australského rivala XR
  • Rusko - Rusové budou obhajovat loňské zlato, dá se očekávat, že to bude i stejný klan - M19

V dalších zemích je situace poměrně otevřená, snad jen francouzský klan Good Game by měl bez problémů postoupit přes konkurenci.

Clanbase Eurocup VIII

V těchto dnech se losuje a připravuje jednoznačně největší a nejprestižnější online událost tohoto podzimu. 17 eurocupů se bude hrát v následujících hrách a modech:

  • Counter Strike
  • UT - CTF, instagibCTF, TDM, instagibTDM
  • Tactical Ops
  • Medal OF Honor - Objective, Objective realism
  • Quake 3 - TDM, CTF, RA3
  • Day Of Defeat
  • Soldier Of Fortune - Infiltration, CTF
  • Return To Castle Wolfenstein
  • Warcraft 3

Jelikož je Eurocup turnaj typu "invitational" tzn. "na pozvánku", tak se do něj moc českých klanů nedostalo. V CS Eurocupu je to tradičně Neophyte, druhým (a zároveň posledním :)) českým zástupcem je klan Td - Těžká demence (UT CTF), jestli budete chtít vědět co je tohle za vtípek tak doporučuji navštívit jejich stránky http://sweb.cz/tezkademence/. Tímto přeji naší UT elitě hodně ukradených vlajek na jejich kontě:-). GL.

ECG - European Cyber Games

Ještě před velkým korejským finále se střetnou postupující z evropských zemí v Paříži. Soutěžit se bude v hrách CS, UT2003, Starcraft: Broodwar, Age Of Mythology, FIFA 2003. Prize Money činí dohromady pro všechny hry 15 000 Euro. Rozlosování v CS turnaji vypadá následovně:

Skupina A

Rakousko
Francie
Rusko
Velká Británie

Skupina B

Belgie
Česká republika
Německo
Švédsko

Váš názor Další článek: Czech Super Patch 2.0 a jeho problémy pod W98/Me

Témata článku: , , , , , ,