PG novinky – rozhovor ze zákulisí WCG 2003

S jedním z profesionálních českých hráčů si budeme povídat o PG organizacích v ČR, příjmech českých profi-hráčů nebo jejich herní minulosti.Při příležitosti CS turnaje v Brně jsme vyzpovídali člena klanu Sinergy, který smůlovatě nepostoupil do playoff o pouhé tři body ve skóre (viz naše reportáž z minulého týdne). Dámy a pánové, tady ho máte: almighty nV.

Čau, jak se ti líbí tady na WCG, co admini? jsou na vás hodní? Jsem viděl Z-Mana že to pěkně ownoval :).

Čau. Jsem nadšenej tímhle významným svátkem progamingu. Je mi ctí se účastnit týhle velkolepý akce. Už se těším do Koreje. Admini jsou šíleně přísný, tak musíme dávat bacha, abychom se neprovinili proti pravidlům! Ale už se jich tolik nebojím jak na začátku.

Nepostoupili jste ze skupiny o pouhé tři body..., kde myslíš že se stala chyba? Popřípadě kde jste zbytečně ztratili ty tři kola, co vás dělily od postupu?

O našem nepostupu rozhodl především první prolamenej zápas. Osobně jsem byl velice nespokojenej s vysokým hlukem v hale - muzika, moderátoři apod. Hrálo se opravdu špatně (jsem zvyklej na totální ticho :-)). Další věcí byl fakt, že dle pravidel se nesmělo v týmu komunikovat po smrti. Což je dost nezvyk a hlavně když vám v začátku kola umře leader tak je to potom dost chaos:-). Rovněž i veliká nerozehranost se podepsala na výsledku. Prostě nás rozstříleli:-)... jaká ironie, že potom už nevyhráli nic:-). Jinak k těm třem bodům. Je asi min. 5 případů ve kterých vím, že sme udělali fatální chyby a o toliko cenné body přišli. Nicméně takovej je život. Prostě smůla:-).

Byl jsi aspoň naštvanej? :) A co ostatní členové Sinergy, jak to nesou? Proběhla nějaká destrukce přebytečného hardwaru nebo tak něco? Nebo snad sebevražedné tendence?

Ale jo. Byl sem zpruzelej. Stejně jako ostatní. Ale holt sme vostrouhali mrkev:-O. Nic sme nezničili. Nebo o tom aspoň nevím. Původně sem si chtěl koupit novej fUnc ale po tomle lejmu sem si řekl, že si ho nezasloužím:-). Původně sem sice nechtěl nikoho obviňovat, ale za náš výsledek může Hanz. On vlastně může za všechno. Ale máme ho rádi. Jsme tolerantní:-).

Hehe:-). Jak tipuješ konečné pořadí české CS WCG kvalifikace? Má někdo šanci trošku potrápit Neophyte?

No vzhledem k tomu, že u tohodle tourney je důležitý pouze první místo, tak to bude nEph:-). Je to už sice hodně vohranej song, ale na ty tady má pouze BEKO. Ale bojej se lítat letadlem tak na WCG nepřijeli. Škoda:-D.

Jakou prioritu má pro vás WCG? například proti MČR od Progamers? Jak vnímáš tyhle komický tahanice ESL vs Progamers ? Má to cenu vůbec sledovat?

No osobně mám radši Prolamers. ESL a všechno okolo toho je moc velkej cirkus. Progamers pořádaj MČR, PGCH apod. Mám pocit, že toho pro hráče dělaj víc. Nemluvě o faktu, že tu byli první 8-). A s panem Tůmou (fD) se navíc velice kvalitně chlastá. WCG pro mě osobně moc neznamená, protože je důležitý pouze první místo, který u nás stabilně drží nEph :-).

Zaujalo tě něco na doprovodném programu okolo CS turnaje? :) Mám na mysli tady ty různý karetní hry a taky něco s panáčkama a figurkama jsem tady zahlíd, ale ještě jsem neměl čas to pořádně prozkoumat.

Heh. No když mi bylo cca 18 tak sem tyhle funny gamesy hrál taky. Magic apod. Ale dneska mi už to připadá trochu zastaralý :-). Nemluvě o faktu, že je to tak šíleně drahý, že si za cenu těch kartiček a figurek člověka doma postaví počítač silnej jak palubní dělo. No někoho to asi baví, tak jim to brát nebudu :-).

Jak jsi se proboha dostal od Magicu ke Counter Striku?? Jsem myslel že jsi virtuální vraždič od nepaměti :-).

Heh. No jak bych to vzal stručně. Magic sem hrával s jistým Jeremym. Poznali sme se v roce 1995. A co čert nechtěl tak tenhle Jeremy byl jeden ze zakladatelů jednoho relativně známého klanu - Blue Team :-). No a jak sem tak různě chodil na LANky, tak sem tam potom čuchnul k CS. No a závislost sem si na něm vybudoval až sem měl přístup k netu :). Ale už jsem vyléčenej - už se mi v noci nezdá o lítajících granátech a headshotech 8-).

Zůstanete tady v Brně na zítřejší playoff nebo jedete domů?

No vzhledem k místním cenám a tak vůbec to balíme a jedeme domů. Projdeme si uličkou hanby a pak nablejskaným BMW směr Praha. Prostě pohodová sobota v duchu "Přišel sem, zlamil sem, odjel sem" :-).

Hmmm, nablejskaný BMW, koukám že vám ten progaming pěkně vynáší, kolik dostanete peněz od sponzorů za výkony na WCG? Má cenu ještě vůbec pracovat?:-)

Abych se pravdu přiznal - pracovat už opravdu cenu nemá. Náš hlavní sponzor (jehož jméno nemůže být z bezpečnostních důvodů vysloveno) přislíbil "slušnou" odměnu i za případný neúspěch.

Na závěr jedna klasická klišé otázka. Jak to vidíš s budoucností Counter Striku? A teď mám na mysli vynález jménem Steam od kterého si asi Valve slibuje že spasí svět nebo já nevím co :-).

Na tuto otázku pane redaktore odpovím velice stručně.
Steam saje.
CT štít saje dvojnásobně.

Naprosto souhlasím, díky za rozhovor a hodně štěstí příští rok na WCG v San Francisku :-).

Hehe, není zač. Třikrát vivat WCG!! :-)

Stránky klanu: www.sinergy.cz

Diskuze (5) Další článek: Spuštěny stránky datadisku Dungeon Sige: Legends of Aranna

Témata článku: , , , , ,