Philips zapojí do hraní i okolí počítače

Společnost Philips připravuje rozhraní amBX, které při zapojení do počítače, nebo konzole, ovládá běžné domácí spotřebiče. Na tom by nebylo nic zvláštního, pokud by tak nesimuloval dění při hrách.

Různé propojení domácích spotřebičů s počítačem se stávají pomalu realitou, ale společnost Philips chce jít dál. V květnu příštího roku chce na trh uvést technologii amBX, která by měla zajišťovat synchronizaci dění na počítači s domácími spotřebiči. Pomocí zařízení různých výrobců, která budou s amBX kompatibilní, může třeba fireball ve hře rozehřát vaše topení, bouře rozblikat osvětlení a vítr rozhýbat větrák. Veškeré zážitky budete moci navíc sdílet online, stále pomocí amBX. Nechme se překvapit, jak dopadne realizace tohoto odvážného nápadu.

  

Doupě komentuje: Firma Philips si poměrně troufá. Ale zase pokud by se jí podařilo vytvořit standard, podle kterého by byly zapojeny spotřebiče, jistě by to bylo zajímavé nejen při hraní her, ale třeba i při přehrávání filmů. Každopádně každá takováto snaha posouvá technologie dále, takže se možná jednou dočkáme hraní mimo obrazovku.

Zdroj: Worthplaying

Diskuze (6) Další článek: Jak také mohl vypadat Xbox 360

Témata článku: , , , , , , , , ,