Pinkertoni žalují Take-Two kvůli neoprávněnému užití v Red Dead Redemption 2

Role záporáků prý na společnost vrhá negativní světlo.

Firma Pinkerton Consulting & Investigation zaslala vydavateli Red Dead Redemption 2 informaci o tom, že je společnost žaluje za použití její chráněné obchodní značky bez oprávnění. Tuto značku Rockstar použil ve hře i včetně jejího znaku Pinkerton´s National Detective Agency. Pinkertoni obviňují tvůrce z toho, že jejich účast ve hře v roli záporáků poškozuje jméno společnosti. Jako odškodnění požadují jednorázové finanční vyrovnání nebo procentuální podíl.

Take-Two má ale jasnou odpověď. Na tuto žalobu rozhodně nebudou reagovat tím, že by vytáhli šekovou knížku. Pinkerton's je totiž nejen ve videoherním průmyslu zmíněno už mnohokrát, a to právě především ve dalších hrách i filmech vzhledem k tomu, že tato společnost hrála důležitou roli v devatenáctém a dvacátém století amerických dějin. "Historické fikce by velmi trpěly, kdyby bylo jakkoliv možné uplatňovat podobné právo. Pinkertoni nemohou vlastnit historii," ​tvrdí vydavatelství.

Podle prezidenta Pinkertonů Jacka Zahrana je vyobrazení jejích zaměstnanců ve hře velmi negativní a může silně ovlivnit náhled společnosti a tím také tržby. "Pinkertoni zde střílejí koně, útočí na domy s ženami a dětmi a jsou vyobrazeni jako záporní hrdinové. Historie ale vypráví úplně jiný příběh," řekl Zahran. "Naši zaměstnanci teď musejí mladým hráčům vysvětlovat, proč Red Dead Redemption 2 podporuje zabíjení Pinkertonů," pokračoval. 

Jak se nakonec spor vyvine a jestli se podaří dojít k závěru schůdnému pro obě strany zatím zůstává otázkou. Na čí stranu se stavíte vy?

Váš názor Další článek: Známe hardwarové požadavky post-apo střílečky Far Cry: New Dawn

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,