Piráti budou mít z ochrany Tomb Raider, The Division a Far Cry Primal vrásky na čele

Všechny již zmiňované hry totiž do vínka dostanou kontroverzní protipirátskou ochranu Denuvo, které se v poslední době daří.

Far Cry Primal, The Division a Tomb Raider mají nejspíš vysoké prodeje v kapse. Jak to? Pravděpodobně se o to postará neprolomitelná ochrana Denuvo od stejnojmenné rakouské firmy. O použití Denuva se nově zmiňují podmínky EULA třetích stran na Steamu při zmiňovaných hrách. 

Proč neprolomitelná? Loni zaznamenala Denuvo velký úspěch, jelikož crack na populární open-world akci Just Cause 3 dodnes neexistuje. V době vydání Dragon Age: Inquisition hru dokázala ochránnit na více než měsíc, to byl její první velký milník. Cracker z čínské skupiny 3dm se dokonce nechal slyšet, že pokud půjde vývoj protipirátských ochran stejnou cestou jakou jde právě Denuvo, do dvou let můžeme na pirátské verze her nejspíš zapomenout. 

A jak to vlastně funguje? Denuvo v podstatě není DRM, je to jen jakýsi prostředník, který má zabraňovat manipulaci a změně spouštěcích souborů. Bez samotné DRM od vydavatele je Denuvo údajně bezmocné. Co ale hráče skutečně naštvalo, byl případ, kdy se objevily fámy, že prý Denuvo ničí stále populárnější SSD disky. Tahle dezinformace byla však po sléze vyvrácena firmou samotnou. 

V budoucnu budou vydavatelé kvůli dosavadním pozitivním výsledkům pravděpodobně stále častěji sahat po podobných službách. S růstem jejich použití ve hrách bude ale růst i počet crackerů, kteří je budou chtít pokořit. Tudíž šance na prolomení bude růst taky.

denuvo.jpg

Diskuze (85) Další článek: Rozdáváme balíčky Smrtící Oceli do sci-fi MMORPG Skyforge

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,