Pirátí čeští herní novináři?

Po aférce ohledně počtu pirátů české hry Numen a zajímavého způsobu ochrany, kdy cca v polovině hry jedna z postav hráči oznámila, že je pirát a pirát si nezaslouží proměnit zpět z pavoučí formy, se objevilo další, poměrně zásadní překvapení. Vody českého herního rybníčku tentokrát rozčeřila zpráva o poměrně nezvyklých praktikách jednoho z redaktorů českých serverů Tiscali Games a Eurogamer.cz vystupujícího pod přezdívkou THX-1138. Dle zdrojů nacházejících se na stránkách autorů Numen, se totiž pod stejnou přezdívkou a stejnou profilovou fotkou prezentuje na pirátských fórech, kde zvesela nahrává nelegální kopie her.

Obrázky na první pohled hovoří jasně a jde o odsouzeníhodnou aféru, která je o to pikantnější, že výše zmíněný autor Numena dokonce recenzoval a zřejmě recenzentní kopii na webu i uveřejnil. Na druhou stranu jsou to ale všechno nepodložené informace, za jejichž vykopáním pravdpodobně může i poměrně nelichotivé hodnocení 4/10, které autor hře udělil. Otázkou tak zůstává, zda jde v jistém smyslu o pomstu, či skutečně jen o snahu nějakým způsobem očistit herní novinařinu v České republice a vymýtit nekalé praktiky, stejně jako se pořád musíme ptát, zda se doopravdy něco stalo. Závěr ať si ale udělá každý sám.

Ať je to jak chce, nejspíše někdy v průběhu příštího týdne se můžete těšit na naši vlastní recenzi Numena. První dojmy jsou zatím vcelku pozitivní a doufám, že hra udrží stoupající křivku zábavnosti.

Zdroj: www.numen.cz, Twitter Tlamiczky

Diskuze (16) Další článek: Video: Miranda z Mass Effect 2

Témata článku: , , , , , , , , ,