Pirátské dobrodružství Skull and Bones opět ožívá. Vládnout mořím budete moci už v listopadu

Ubisoft konečně odhalil dlouho připravované akční RPG.

Trvalo to, ale nakonec jsme se přece jen dočkali. Dlouho odkládané, rušené a oživované pirátské dobrodružství Skull and Bones od Ubisoftu se konečně opět ukazuje a oficiálně míří na naše obrazovky. Stane se tak už 8. listopadu letošního roku pro PC, PS5, Xbox Series X/S a Stadii. A dnes jsme se dočkali pořádně dlouhé ukázky. 

Kromě oficiálního nového traileru to byla především gameplay ukázka s popisem toho, co omlazená hra hráčům nabídne, a poté si ke kormidlu sedli i přímo vývojáři samotní, aby vše ukázali pěkně v akci. 

pirate3.jpg

Jak tvrdí studio, samotná struktura hry zůstala velmi podobná té původní. Tvůrci chtějí hráčům ukázat brutální a temný věk pirátství s inspirací v mnoha předlohách. Hráč se ze začátku ocitne jakožto přeživší potopení jeho lodi na neznámém ostrově a začíná dlouhá cesta za svým osudem, bohatstvím a slávou. Je víceméně na hráči, jakou cestou se vydá, cílem je ale stát se obávaným pirátem a vládnout celé flotile. Ve světě ale rozhodně nebude sám. 

Jde tedy o akční adventuru, z větší části soustředěnou kolem lodních bitech, které moc dobře známe ze skvělé hry Assassin's Creed IV: Black Flag. Tvůrci systém pořádně vylepšili a hra nyní nabízí mnohem více RPG prvků. Váš hrdina tedy bude plnit questy, výzvy a zakázky, postupně verbovat piráty, rozšiřovat svou posádku a nabývat na síle. Craftit, zlepšovat, posilovat. Postupem času se dostane i na lukrativnější zakázky, hardcore výzvy a cestu na vrchol. 

 

Jde o akční adventuru, z větší části soustředěnou kolem lodních bitech, které moc dobře známe ze skvělé hry Assassin's Creed IV: Black Flag

 

Otevřený svět je hráči plně k službám, a rozhodně má být co objevovat. Skull and Bones je však multiplayerová hra, a tudíž nelze zapomínat nejen na lovce pirátů, ale především další hráče, se kterými se ve světě potkáte. S některými se můžete spojit a plnit mise spolu, jiní zas tak přátelští nebudou. Vždy tu tedy bude prvek nebezpečí. Také nevyzpytatelné počasí může tropit pěknou neplechu a hráč na něj musí být připraven. Vůbec dobrá příprava byla vývojáři zmiňována velmi často, hra tedy rozhodně nebude pro sprintery. 

S&B_Screenshot2_Comeback_300622_9AM_CEST.jpg

Vylepšovat půjde naprosto vše, od vzhledu své postavy až po lodi. Těch je několik druhů, budete si je moci koupit nebo vyrobit z nalezených plánků, také craftění tu hraje velmi důležitou roli. Loď totiž můžete obrnit, osadit zbraněmi, vylepšit a vytvořit si flotilu přesně podle svého herního stylu. Customizace je samozřejmostí a jsme si jisti, že ani zde nebude chybět systém mikrotransakcí. 

Prozatím to vypadá na velmi nadějné pirátské dobrodružství. Uvidíme, jak se s tím Ubisoft nakonec popere. Společnost totiž slibuje mnoho let podpory a nového obsahu. 

Kompletní stream

Diskuze (4) Další článek: Hry zadarmo, nebo se slevou: akce na závody od Ubisoftu a Killing Floor 2 zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,