EA

Planý poplach: EA se z Česka nestahuje

Electronics Arts redukuje českou pobočku, z českého trhu však neodchází

Dnes mohla trochu znervóznět české hráče zpráva, že jedna z nejvýznamnějších herních firem opouští český trh. Zpráva se týkala Electronic Arts a přinesl ji nepřesně informovaný magazín Marketing&Media, ze kterého se šířila dál. Důvěryhodnosti přidávala skutečnost, že oficiální telefonní linka EA nejevila známky života a ze strany firmy se ani po vydání článku dlouho nikdo nevyjadřoval. Ale konec poplachu, EA z českého trhu neodchází a nejsou pravdivé ani informace, že by zde firmě dramaticky klesaly zisky.

Situaci objasnil Slavomír Benko z českého zastoupení EA: „Electronic Arts z našeho trhu neodchází. Bez ohledu na to, co jste kde četli. Není pravda, že lokální pobočka není profitabilní. V posledních letech úspěšně plní centrálně stanovené prodejní plány a má dominantní podíl na českém i slovenském videoherním trhu.“

Něco se však přeci jen změnilo, marketingové aktivity firmy u nás budou nově řízené z Polska. „Vedení marketingu se přesouvá do Polska jako důsledek celoplošné restrukturalizace společnosti,“ upřesnil Benko. V české pobočce proběhly a ještě proběhnou nějaké personální korekce, ale pobočka zůstává zachována. Podle našich informací však odejde asi 30 % lidí.

Pro české hráče se ale nic nemění. Hry od EA zde budou dostupné stále, proběhnou i nějaké marketingové kampaně k nejdůležitějším titulům.

Váš názor Další článek: Strategie Hardware: Shipbreakers působí hodně jako legendární Homeworld

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,