Plastelínová hra Cletus Clay

Nezávislí britští vývojáři, sjednocení pod hlavičkou studia Tuna Technologies, se rozhodli dobýt herní trh, k čemuž by jim měla posloužit originální hříčka Cletus Clay. Její vydání bylo předběžně stanoveno na příští rok, kdy by si teoreticky mohla odbýt premiéru nejen na PC, ale rovněž na XBLA.

cletus_clay.jpg

Hned při prvním pohledu na dosud uvolněné screenshoty se mnohým jistě vybaví božský Neverhood, který hráče po celém světě okouzloval nejen humornou zápletkou, ale především netradičním zpracováním. Na jeho úspěch se nyní pokusí navázat programátoři z jmenovaného studia, kteří si za svého hrdinu zvolili natvrdlého vidláka.

1.jpg2.jpg

"Společně s věčně špatně naladěným, zbraně milujícím, natvrdlým Cletusem se budete muset vypořádat s návštěvníky z kosmu, kteří se rozhodli přes Cletusův pozemek zahájit invazi na Zemi," prozradili vývojáři a dodali. "Hra je skloubením tradičních a moderních technologií, které jsme mohli vidět kupříkladu u Wallace a Gromita."

3.jpg

Jak už jste jistě z úst tvůrců pochopili, celý projekt bude ručně vyhotoven z plastelíny, nasnímán a následně zdigitalizován. Ačkoliv to programátorům částečně svazuje ruce, je dost dobře možné, že právě originální zpracování zapůsobí na zhýčkané hráče, kteří jsou v dnešní době zahlcováni relativně stále stejnými tituly.

Zdroj: Teamxbox

Dostupné pro: PC, X360
Žánr: Arkády | akční arkáda
Výrobce: Tuna Technologies
Začátek prodeje: 2009
Váš názor Další článek: Demoverze Dead Space je online

Témata článku: , , , , , , , , , ,