Play č.6 – prokousejte se vánoční třicítkou

Šesté číslo nezávislého PlayStation 2 magazínu se věnuje vánoční nadílce her a přináší třicet recenzí, z nichž jistě stojí za zmínku LOTR: Thrid Age nebo třeba Call Of Duty: Finest Hour. Kromě toho vám ale redakce zprostředkuje setkání s tvůrcem Gran Turisma 4 nebo pohled na hojně diskutovanou příběhovou akci Nina: Death by Degrees z Tekkenovského světa.

Play – 100% nezávislý PS2 magazín
Rozsah: 100 stran
Cena: 85,- Kč
Formát: A5
Vydává: EuroMedia
Internetové stránky:
www.playmag.cz

Gran Turismo 4 se na nás řítí a i když jeho odklady drásají nervy miliónů fanoušků, ještě pořád to není tak dramatické jako „marketingová taktika“ Blizzardu (aktuálně nás zlobí i na PS2 s roky slibovanou hrou StarCrat: Ghost:-)). Není tedy divu, že si GT4 redakce Play umístila na obálku, tím spíš, že uvnitř časopisu nabízí pořádný tématický článek.

Po docela vtipném úvodníku šéfredaktora Honzy Modráka na téma „s GTA: San Andreas jsem naprosto šťastný, problém je že mne najednou ostatní hry tolik nebaví“ se můžete do zmíněného článku o GT4 ihned ponořit. Na šesti stránkách najdete kromě mnoha obrázků poctivě rozepsané dojmy zahraničního redaktora z hraní téměř hotové verze hry a především rozhovor s tvůrcem série (Kazunori Yamauchi), jenž mi připadnul opravdu zajímavý (rozhovor i samotný Yamauchi, asi se shodneme na tom, že Japonci jsou prostě mimozemšťané, alespoň z pohledu Čecha).

Vánoce patří PS2

Stylový nadpis novinkové rubriky upozorňuje na dominanci PS2 a her pro ni ve všech žebříčcích prodejnosti z letošních vánoc, nicméně Halo 2 také pěkně zabodovalo, jen co je pravda. Zatímco řada z nás ale bude dohrávat hry z vánoční smrště ještě pár měsíců, ve světě se již radují ze Sony PSP (pěkný dvoustránkový článek nejen o prvních reakcích zákazníků na zahájení prodeje) a vydavatelé pro nás již chystají herní hity na nový rok.

Mezi připravovanými hrami vyniká zpracováním, příběhem i hratelností vpravdě šílený projekt Killer 7 o zabijákovi s „rozsedmenou“ (eee.. fakt jsem to slovo napsal?) osobností od autora Resident Evil. Krátké povídání o konverzi Resident Evil 4 pro PS2, chystané na listopad, následuje kromě jiných novinek pohled do USA se zamyšlením nad xenofobním přístupem tamní společnosti či minimálně určitých jejích vrstev ke hrám obecně (znáte to, GTA může za násilí v ulicích, hry s ostřelovačkami za nedávnou sérii zločinů, Ratchet and Clank zase zavinili několik krádeží šroubků z obchodů… ) a do Japonska, kde vyšla fascinující akce Berserk.

Autorův tip: Resident Evil vypadá jako nejlepší horor a nejlepší akce roku. To jsem tedy nečekal. V březnu v ČR na GameCube:-)

Řítí se na nás

Nina, oblíbená blondýnka ze série Tekken, vystupuje ve hře Death by Degrees. Obvykle tyhle „boční tituly“ ke slavným sériím za moc nestojí (viz. Mortal Kombat nebo Final Fantasy), nicméně v tomto případě se na nás zřejmě chystá velmi výpravný AAA titul s fantastickou grafikou a slibnou hratelností. Nezbývá než se těšit. Tématický článek v Play č.6 optimismus ohledně DBD rozhodně podporuje. Mimochodem, kromě jiného by mě zajímal váš názor na Ninu jako ženu – připadá vám přitažlivá nebo ne?

Další preview připomenou slibný projekt Lego Star Wars, pravé pokračování série Tekken (5), karetní zvláštnost Metal Gear Acid pro PSP, nové Commandos viděné vlastníma očima, fascinující válečnou akci Brothers in Arms, Project: Snowblind nebo Resident Evil Outbreak 2.

Seznam preview:

GRAN TURISMO 4 (speciální téma)
DEATH BY DEGREES (speciální téma)
LEGO STAR WARS
TEKKEN 5
BATTLESTATIONS: MIDWAY
METAL GEAR AC!D
COMMANDOS STRIKE FORCE
BROTHERS IN ARMS
RESIDENT EVIL: OUTBREAK FILE NO. 2
PROJECT: SNOWBLIND

Autorův tip: Death by Degrees vypadá HODNĚ dobře, ale Lego Star Wars nebo Brothers in Arms také stojí za pozornost.

Užívejte si vánoční nadílky

Vánoční sezóna přinesla řadu výborných her a každý z nás jich má jistě ještě několik před sebou. Recenze v Play zahajuje silná trojka GTA: San Andreas (98%), JAK 3 (78%)a Prince Of Persia 2 (93%). Tomáš Zvelebil očividně neměl dostat do rukou RPG LOTR: Third Age, protože jeho recenze v Play stejně jako jeho recenze na stejný titul u konkurenčního webu zkrátka nejsou fér – hra si zaslouží rozhodně víc, než 65%. Zklamání je podle Play Getaway 2 (41%) či GoldenEye (43%), příjemné překvapení X-Men Legends (80%), Eye Toy: Play 2 (85%) či Call Of Duty: Fines Hour (88%). Stagnuje série Mortal Kombat, Deception si vysloužil pouze 64%. Killzone si odnesla 82%. Úplný přehled recenzí:

GTA: SAN ANDREAS
JAK 3
PRINCE OF PERSIA: WARRIOR WITHIN
LOTR: THE THIRD AGE
GETAWAY: BLACK MONDAY
X-MEN: LEGENDS
CALL OF DUTY
MORTAL KOMBAT: DECEPTION
NEED FOR SPEED: UNDERGROUND 2
THE URBZ
KILLZONE
GHOST RECON 2
FLATOUT
WWE SMACKDOWN RAW
GOLDENEYE: ROGUE AGENT
WORMS: FORTS UNDER SIEGE
METAL SLUG 3
EYETOY PLAY 2
LMA MANAGER 2005
CLUB FOOTBALL
THIS IS FOOTBALL 2005
TIGER WOODS PGA TOUR 2005
POOL SHARK 2
ROBOTECH: INVASION
TERMINATOR 3: THE REDEMPTION
MIDWAY ARCADE TREASURES 2
LEISURE SUIT LARRY: MAGNA CUM LAUDE
CRASH TWIN SANITY
DUKES OF HAZZARD: THE RETURN OF THE GENERAL LEE
SEGA SUPERSTARS

Autorův tip: Killzone možná není tak dobrá hra jako Halo 2 (vlastně ne možná - určitě to není tak dobrá hra), nicméně na její atmosféru hned tak nezapomenete.

Trocha koření

Po sekci cheatů následují tipy a triky pro GTA: San Andreas a PES4, soutěž o hry PES4 nebo Eye Toy: Play 2, připomínka připravovaných Sonic Mega Collection nebo Eye Toy: Antigrav, zajímavé dopisy čtenářů (PES4 je nakonec horší než PES3?), vzpomínání na rok 1990 a stavebnici Merkur nu a konečně: slib recenze MGS3 do příštího čísla, které vychází 10. února.

Váš názor Další článek: 1,4 milionu uživatelů Xbox Live

Témata článku: , , , , , , ,