PlayStation 3 - Sony vrací úder

Přesně čtyři dny po oficiálním uvedení Xboxu 360 vytahuje i Sony své trumfy z rukávu. Dnes na tiskové konferenci na výstavě E3 byla oficiálně oznámena jejich varianta na konzoli příští generace - PlayStation 3. Takže se připoutejte, začíná divoká jízda v režii Sony, mistra v oboru dokonalosti.
Kapitoly článku

2 Days to Vegas

Výrobce: Steel Monkeys
Distributor: TBD
Žánr: 3rd person akce

Máte dva dny na zachránění svého bratra z průšvihu. Dva dny cesty do Las Vegas naplněné až po okraj automobilovými honičkami a přestřelkami. Hoši z běloruského vývojářského týmu čerpají inspiraci z GTA a Drivera a chystají svoji verzi rejdů kriminálníků. Grafika vypadá slibně, uvidíme, nakolik se jim podaří vybrousit i hratelnost.

  

  

  

  

  

 

Fifth Phantom Saga

Výrobce: Sega
Distributor: Sega
Žánr: 1st person akce

Originálně vypadající sci-fi FPS od Sonic Teamu, jedoucí na vlně psychických schopností. K likvidaci dotěrných nepřátel vám krom vaší věrné zbraně slouží i podivný fantóm vnášející se před vámi, kterému zadáváte příkazy. Spekuluje se o možnosti hry ve 2 hráčích, kdy jeden bude ovládat onoho fantóma. Víc informací se dozvíme časem.

  

Alan Wake

Výrobce: Remedy
Distributor: TBD
Žánr: 1st person akce

Nový počin od tvůrců Maxe Payna, severských vývojářů Remedy. O hře krom pár screenshotů a traileru zatím není vůbec nic známo, snad jen fakt, že tvůrci budou pět klást důraz na příběh a svižnou akci. To vše pochopitelně doplněné o naprosto skvěle vypadající grafiku. Jakmile se dozvíme víc, budeme vás informovat.

 

Trailer (20 MB): stáhnout

Condemned: Criminal Origins

Výrobce: Monolith Productions
Distributor: Sega
Žánr: 1st person akce

Temně vypadající akce plná lidské spodiny, rozpadlých budov a zašlých uliček. Prostě to nejhorší, co může nabídnout velkoměsto. Přesně tam vás zavede připravovaná hra od Monolith, kteří v současnosti připravují neméně slibnou akci F.E.A.R. V roli detektiva máte za úkol najít vraha skrývajícího se v těch nejtemnějších uličkách.

  

  

Trailer 1 (12 MB): stáhnut
Trailer 2 (12 MB): stáhnut
Trailer 3 (17 MB): stáhnut

Dark Sector

Výrobce: Digital Extremis
Distributor: TBD
Žánr: 1st person akce

Digital Extremis se řídí podle známého přísloví: „Ševče, drž se svého kopyta“ a po práci na Unreal Tournament a nedávno vydaném Pariah připravují další FPS. Tentokrát zabrousili do trochu temnějšího prostředí, jak ostatně napovídají i obrázky. Pro zpestření zběsilé akce přihodili DE i stealth postup, ovšem zacházejí s ním jako s šafránem. Rozhodně slibný titul.

  

  

  

Trailer (100 MB): stáhnout

The Darkness

Výrobce: Starbreeze AB
Distributor: Majesco
Žánr: 1st person akce

Další temná akce. Hlavní hrdina Jackie Estacado není nic jiného než vyslanec temných sil. Ovšem nedobrovolný, což ale nemění nic na tom, že se dostává na mušku té „světlé“ strany. Pokud vám název něco říká, možná znáte původní komiks, podle kterého je tato hra vytvářena.

Trailer (15,3 MB): stáhnout

Demonik

Výrobce: Terminal Reality
Distributor: Majesco
Žánr: 1st person akce

John Woo a Clive Barker. Tato dvě zvučná jména pojí připravovaná akce Demonik. Terminal Reality mají na triku populární akčňárnu-drsňárnu  Bloodrayne, takže se nemůžeme dočkat, s čím se vytasí tentokrát. Příběh od velmistra děsu Clive Barkera slibuje mráz vesele běhající (nejen) vašich zádech.

Trailer (14 MB): stáhnout

Devil May Cry 4

Výrobce: Capcom
Distributor: Capcom
Žánr: 3rd person akce

Po výborném třetím dílu se tato velmi oblíbená akce se sympatickým lovcem démonů přesunuje na Playstation 3. Zatím vypuštěný spíš teaser než trailer nicméně neukazuje z připravovaného dílka vůbec nic. Ovšem pokud zůstaně kvalita z DMC 3 a autoři přidají lepší grafiku, rozhodně nezbývá nic jiného, než se těšit.

  

Trailer (4,9 MB): stáhnout

Dog Tag

Výrobce: Digital Jesters
Distributor: Diezel Power
Žánr: akce

Strategicko akční hra. Se svým týmem drsných mariňáků vás čeká likvidace vzbouřenců vedených záhadným důstojníkem; to vše v prostředí současného města. Čekají vás zbraně a vybavení z blízké budoucnosti, takže fázery klidně můžete nechat na skříni.

  

 

Eyedentify

Výrobce: TBD
Distributor: TBD
Žánr: akce

Asi nejslibněji vypadající titul ze všech ohlášených her na PS3. Plně využívá kamery a headsetu. Aby taky ne, dvě hlavní hrdinky/špiónky totiž ovládáte pomocí hlasu. Trailer vypadá naprosto božsky, grafika skvělá, obě hrdinky reagují na vaše povely naprosto perfektně, pokud vás uvidí na monitoru zamávají, dokonce se s nimi dá i rozumně komunikovat. Neuvěřitelné. Uvidíme, jak to nakonec dopadne, ale tahle hra je rozhodně náš horký tip.

  

Trailer (4,4 MB): stáhnout

Fight Night Round 3

Výrobce: EA Sports
Distributor: EA Canada
Žánr: box

Další pokračování kvalitního boxu z PS2. Už minulý díl byl takřka bez chyby, tento má kromě naprosto skvěle vypadající grafiky přinést i vylepšenou fyziku boje. Každá rána vypadá jako ve skutečnosti, nechybí realistická deformace kůže při dopadu úderu a další skopičiny. Tentokrát si už opravdu budete moci hru splést s televizním přenosem.

Trailer (5,1 MB): stáhnout

Formula 1

Výrobce: SCEE
Distributor: SCEE
Žánr: závody

Je to televizní přenos nebo hra? Tak přesně tohle vás napadne při shlédnutí traileru na fromule 1 na PS3. Hlavně si všimněte diváků. Kdeže jsou ty časy barevných placek...

  

Trailer (7,0 MB): stáhnout

Getaway 3

Výrobce: SCEE London Studio
Distributor: SCEE
Žánr: akce

Pokračování hry z prostředí anglického podsvětí. Kromě pár obrázků nevíme zatím ani zbla, takže nezbývá než čekat na další informace. Jen doufejme, že kvalita se od posledního dílu ještě o něco zvedne.

  

Tom Clancy`s Ghost Recon 3

Výrobce: Ubisoft
Distributor: Ubisoft
Žánr: taktická akce

Další z řady her se jménem Toma Clancyho v názvu. Opět nás čeká taktická střílečka s komandem elitních vojáků v hlavní roli, opět budeme zachraňovat svět před hrozbou válečného konfliktu. Jen doufejme, že tentokrát se to bude hrát lépe než spíše průměrný minulý díl.

  

Gran Turismo 5: Vision

Výrobce: Polyphony Digital
Vydavatel: SCEA
Žánr: závodní

Gran Turismo je dlouhodobě považováno za nejlepší a nejrealsitičtější hru mezi simulátory automobilového závodění. Do GT5 autoři slibují přidat především dousd opomíjený destrukční model a vylepšit fyziku, což zní dobře. Na druhou stranu, po shlédntí trailerů a screenshotů je GT5 asi největší zklamání PS3 – tahle hra vypadá prostě „jen“ dobře. Možná je to rannou fází vývoje, ale prozatím ukázky oprvadu nic skvělého nepředvedly – a dokonce ani onen model poškození…

  

Trailer (17,0 MB): stáhnout

Heavenly Sword

Výrobce: SCEE
Distributor: SCEA
Žánr: 3rd person akce

Akční řezanice s pěknou děvou v hlavní roli, stylem trochu připomínající nedávno vyšlý God of War. Kromě pořádného meče disponuje hrdinka i mega kvérem, pomocí nějž je vymazání půlky nepřátelské armády dílem okamžiku. Zřejmě nás nečeká žádná žánrová revoluce, ale kvalitní akce se vždycky vítá.

 

Trailer (11,5 MB): stáhnout

i8

Výrobce: Insomniac Games
Distributor: TBD
Žánr: 1st person akce

Než se tvůrci Ratcheta & Clanka  a Spyra dali na plošinovky, vytvořili na Playstationu střílečku Disruptor. Teď se vrací zpátky k tomuto žánru a chystají další slibně vypadající FPS. Zaujmou vojáci jak vypadlí z 2. světové války, které doplňují obří pavouci. Zajímavý kontrast.   

  

Trailer (8,7 MB): stáhnout

Killing Day

Výrobce: TBD
Distributor: Ubisoft
Žánr: 1st person akce

Brutální FPS ze současnosti, stavící na drsných týpcích se zajímavým stylem ovládání pistolí. Velký důraz je též kladen na maximálně realistickou fyziku a plně zničitelné (rozstřílitelné) prostředí. Prostě hra jako stvořená pro pořádné odreagování.

  

Trailer (4,6 MB): stáhnout

Killzone 2

Výrobce: Guerrilla
Distributor: SCEA
Žánr: 1st person akce

Pokračování hodně hypované, ale vcelku kvalitní a atmosférické akce. Hra asi s nelépe vypadajícím trailerem ze všech, které tu dnes máme. Pokud finální hra bude stejná, jak naznačuje ukázka, můžeme se těšit na naprosto plynulé přechody mezi herními a dějovými scénami, navozujícímí maximální atmosféru. Dle traileru vypadá hra naprosto famózně, rozhodně se nám tu rýsuje konkurence pro Halo 2.

  

Trailer (16,1 MB): stáhnout

King Kong

Výrobce: Ubisoft
Distributor: Ubisoft
Žánr: akce

Hra podle připravovaného filmu režiséra Petera Jacksona. Ten má prý dokonce na kvalitu hry sám dozírat, takže nemusí hrozit strašná kvalita, jak je to u her podle filmu tak často zvykem. Zatím tvůrci žádné podrobnosti neoznámili, takže jestli budeme hrát za tu přerostlou opici se teprve uvidí.

Madden NFL

Výrobce: EA Sports
Distributor: EA
Žánr: akce

O tom, že EA Sports produkují ze zásady kvalitní hry, nepochybuje dnes již snad nikdo. Proto je jasné, že Madden NFL je velmi očekávaným titulem - jednak se jedná o kvalitní herní zpracování populárního amerického fotbalu, jednak série jeví stabilní vzestupnou tendenci co do svých kvalit a jednak... A jednak se bude jednat o první počin EA na poli PS3.

  

 

Trailer (8,2 MB): stáhnout

Metronome

Výrobce: Team Trasier
Distributor: TBD
Žánr: adventura

Metronome bude adventurou viděnou z třetího pohledu, jejíž děj bude zasazen do velkého průmyslového města. Na vaší cestě skrz něj vás čeká celá řada puzzlů, které budete muset řešit za pomoci různých zvuků. Celá hra vypadá velmi zajímavě a je originálně pojatá i po grafické stránce, takže uvidíme, co se z ní nakonec vyvrbí.

  

  

  

  

  

  

  

  

Metal Gear Solid 4

Výrobce: Konami
Distributor: Konami
Žánr: stealth akce

Metal Gear Solid je série, která si získala srdce miliónů fanoušků především svým do detailu prorpacovaným dějem, charaktery hrdinů i zloduchů i celkovým herním designem a mnohými je považována za ukázku a vzor dokonalé hry. Co nás čeká ve čtvrtém díle? Zatím těžko říci, ale vzhledem k ději MGS3 a vzhledem k prohlášení Konami, že zde opět potkáme Solid Sneaka se zdá, že by mohlo dojít k souboji Big Boss vs Solid Snake. Ale zatím je na veškeré spekulace ještě příliš brzy, zatím jediným potvrzeným faktem je prohlášení, že se kromě Solida dočkáme i velkých změn.

Mobile Suit Gundam

Výrobce: Bandai
Distributor: Bandai
Žánr: stealth akce

Mobile Suit Gundam sice patří mezi zajímavě vyhlížející tituly, leč v našich krajích se jej nejspíše nedočkáme. Celá série Gundam, která dnes již čítá na několik desítek titulů, je zaměřená především na japonský trh, čemuž odpovídá i její hlavní náplň: Souboje obřích robotů. Nicméně kvality předchozích dílů jasně dokládá fakt, že se Sony rozhodla nejnovější pokračování začlenit do svého PS3 launch listu.

  

Trailer (4,6 MB): stáhnout

Motorstorm

Výrobce: Evolution Studios
Distributor: SCEA
Žánr: závodní

Motorstorm bude simulátorem offroadových závodů vozidel všeho druhu, stavící především na maximálně propracované fyzice a na grafice, jejímž hlavním úkolem je vzbudit v hráči pocit, že je "přímo tam". Toho má dosáhnout nejen grafikou jako takovou, ale i maximálně prorpacovaným interiérem vozu a pohledem doslova z očí jezdce, který ukazuje přesně to, co vidí i reálný řidič vozu při takovémto závodu. A k tomu všemu zde má být i maximálně propracovaný model poškození vozidel... Prostě nadějně vyhlížející adrenalinové závody, co dodat?

  

Trailer (11,0 MB): stáhnout

V další kapitole na vás čekají hry jako Unreal Tournament 2007, The Elder Scrolls 4: Oblivion nebo Tekken 6, a s nimi i další tituly, jejichž názvy začínají písmeny N-Z.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,