Playstation 3 – Sony odhaluje karty

Jedna z nejočekávanějších konzolových událostí letošní E3 proběhla dnes v noci. Konference společnosti Sony totiž konečně osvětlila podrobnosti týkající se jejich next-gen konzole, Playstation 3. Víme, jak vypadá ovladač, kdy se dočkáme, kolik bude stát, jaká bude online služba a další informace, na které čekají zástupy fanoušků se zatajeným dechem.
Kapitoly článku

Armored Core 4

Nové pokračování akční řežby s obřími roboty v hlavní roli. Série je tu s námi už od dob Playstationu, a přestože se nikdy nejednalo o naprosto špičkové tituly, své fandy si našly.

   

Assassin`s Creed

Ubisoft svojí hře Assassin’s Creed hodně věří. Troufá si o ní totiž tvrdit, že připoutá svým příběhem a prostředím hráče k obrazovce minimálně stejně, jak by to udělaly nejlepší filmy. Hodlá si tak vtvořit novou silnou značku do své stáje, ke už se dostatek kvalitních her nachází. Akční hra Assassin‘s Creed by měla hráče přivést do roku 1191, kdy vrcholila Třetí křižácká výprava a ve Svaté zemi se bojovalo na každém rohu. Vy se dostanete do role zabijáka Altaira, který, stejně jako jeho kolegové, má za úkol zavraždit nejvyšší osobnosti obou stran a konflikt tak ukončit. Záleží prý však jen na vás, zda kolem sebe budete rozsévat zmatek a chaos, nebo budete pečlivě vše maskovat a uklízet. Zda se podaří kvalitní hru vytvořit bychom měli vědět až v příštím roce.

Download (trailer, 20 MB): Doupě

Call of Duty 3

Série Call of Duty sice pochází z PC, ale díky své oblibě si našla místo i konzolích. Call of Duty 3 nás opět zavede do brutálních bojů 2. Světové Války. Podíváme se znovu na Den D a vylodění v Normandii a závěr hry by nás měl zavést do litých bojů při osvobozování Paříže.
 
velikost: 50 MB

Darkness

The Darkness je nejen známá comicsová série, s níž se již měli možnost seznámit i čeští čtenáři, ale i připravovaný next-gen titul. Seznámit se s ním můžete prostřednictvím nového obrázku, který byl dnes vypuštěn do světa.

Společnost 2K Games, která bude titul distribuovat, nedávno oznámila, že hra vyjde letos v zimě na "next-gen konzolový systém". To je celkem výrazná změna, neboť na loňské E3 byl Darkness představen jako titul určený výhradně pro PS3. Darkness připravuje společnost Starbreez Studios, což je společnost zodpovědná za tituly jako Chronicles of Riddick. Sami The Darkness označují za "moderní kriminální drama a nadpřirozený horor s návykovým nelineárním gameplayem".

Eight Days

Nově oznámená hra, ne nepodobná slavné sérii GTA. Mix 3rd person akce a nějakého toho vzájemného masakrování ve vozidlech. Trailer nabízí špičkovou grafiku plnou výbuchů a strhujících přestřelek.
 
velikost: 20 MB

Final Fantasy XIII

Včera jsme vás informovali o ohlášení japonského RPG Final Fantasy XIII pro konzoli PS3. Dnes vám konečně dodáváme první trojici obrázků a úžasný trailer.

  

Minutu a půl dlouhý trailer ukazuje ženskou postavu, která je vzdáleně podobná na Yunu, jak se svým gunblade bojuje proti hordám nepřátel. Nejprve se snaží o ovládnutí vlaku, pak ale ukázka plynule přechází i do úchvatných venkovních prostředí. Nejen na okolní džungli, ale dokonce i ve městě, je vidět každý detail z okolí. Pokud bude takto opravdu vypadat grafika i ve hře samotné, máme se opět na co těšit.

Download (trailer, 12 MB): Doupě

Formula One 06

V rámci prezentace společnosti Sony se lehce mihla závodní hra Formula One 06 pro PS2, PSP a dokonce i next-gen koznoli PS3. Protože měli kolegové z Gamespotu možnost si zahrát a vyzpovídat autory, přetlumočím vám zde jejich dojmy.

Hlavními dvěma vlastnostmi hry by měla být vysoká míra reálnosti a přitom i hratelnosti. Pokdu vám přijde, že se tyto dvě vlastnosti do značné míry vylučují, přinese vám odpověď Formula One 06 s různými pomůckami. Ty jsou sice známy již nějakou tu dobu, ale podle všeho by měly být dostatečně nastavitelné pro všechny hráče. Zjednoduší se vám tak cesta v kariéře závodního jezdce, kdy se vypracováváte z testovacího pilota až na post světové jedničky. Velkou výzvou by přitom měly být předjížděcí manévry, při kterých musíte zaútočit ve správný čas, jinak vás nezachrání ani všechny možné pomoci.

  
Obrázky pocházejí ze hry, ne ze skutečnosti

Zajímavá by měla být možnost využít handheldu PSP ve spojení s konzolí PS3, kdy vám bude handheld nahrazovat boční zrcátka. Pokud máte handheldy dva, můžete si okolo televize udělat skoro dokonalý kokpit, s trojicí PSP pak získáte ještě informace o telemetrii, normálně dostupné na volantu formule. Vypadá to zajímavě, popůjčovat si PSP z širokého okolí jen kvůli jedné hře. Přitom i na PSP a PS2 bude možno Formula One 06 hrát, dokonce údajně i proti hráčům na PS3. Ti sice budou nejspíš v tu chvíli ošizeni o některé vlastnosti jejich verze, ale lákadlo dvaadvaceti hráčů na reálném okruhu, který se může měnit podle informací z opravdového závodu, stojí za nějaké to nepohodlí.

Genji 2

Na prezentaci společnosti Sony se objevila i ukázka akční hry Genji 2 pro next-gen konzoli PS3. Pojďme se podívat, co nového nám hra přinese, třeba i v oné ukázce.

Druhý díl bude, stejně jako první, situován do feudálního Japonska, kde budete muset se svými hrdiny plnit různé bojové mise. Jak je vidno z upoutávky, přibude nová možnost změny postavy při boji, čehož bude v některých chvílích nutno využít. Druhou novinkou by pak měla být změna zbraní při boji, která vám umožní ještě zběsilejší a krvavější kombinace vašich zásahů. Zatím je hra ve vývoji, takže umělá inteligence protivníků není na žádné převratné úrovni, ale i tak je z ukázky vidět, že se jedná o poctivou akci.

Download (trailer, 33 MB): Doupě

   
   
   

Getaway

Pokračování hry z prostředí anglického podsvětí. Letos se objevil nový trailer, ale na podrobnosti týkající se obsahu hry jsou tvůrci stále poměrně skoupí. Podle videa se nedá moc poznat, že se jedná o Londýn, takže kdo ví, jestli se tam hra nakonec bude odehrávat. Spíš tipujem Amsterdam, ale na více informací si ještě počkáme.

  

velikost: 36 MB

Grand Theft Auto 4

I když to mohlo na tiskové konferenci společnosti Microsoft vypadat jinak, akční hra GTA 4 nebude pouze pro Xbox 360, jak se předpokládalo, ale objeví se ve stejný den i na konkurenční konzoli PS3. Tvůrci z Rockstaru jsou na informace skoupí, ovšem očekávejte další skvostný titul, tentokrát v next-gen grafice.

Gran Turismo HD

Další nově oznámenou hrou je pokračování slavné závodnické série Gran Turismo. Novinka ze stáje Polyphony Digital nese jméno Gran Turismo HD a její cílovou platformou je PS3. Spolu s oznámením se na svět vyklubala také dvanáctka obrázků.

  
  
  
  

velikost: 100 MB
 
velikost: 20 MB

Heavenly Sword

Akční řezanice s pěknou děvou v hlavní roli se dočkale nového traileru. Kromě pořádného meče disponuje hrdinka i mega kvérem, pomocí nějž je vymazání půlky nepřátelské armády dílem okamžiku. Zřejmě nás nečeká žádná žánrová revoluce, ale kvalitní akce se vždycky vítá.

 

velikost: 25 Mb

Indiana Jones 2007

Společnost Lucas Arts oznámila, že hodlá na letošní E3 předvádět hru s provizorním názvem Indiana Jones 2007, na které hodlá spolupracovat s filmovým studiem Industrial Light and Magic.

Nová hra by se klasicky měla odehrávat na rozličných místech kolem celé Země, kde bude doktor Jones používat svých schopností, dovedností, pěstí, pistole, biče a typického klobouku. Hra je ohlášena pro Xbox 360 a PS3, což by údajně mely být dostatečně silné koznole i pro systém Pixelux Entertainment’s Digital Molecular Matter. Ten se postará o veškeré prostředí, od skály až po rozbitelné skleničky. Právě prostředí má být jedním z hlavních taháků, pro svoji zničitelnost a otevřenost.

Další zajímavostí pak bude systém NaturalMotion, který má do hry přinést život. Postavy, ať již známé, nebo neznámé, se budou neustále pohybovat, vyrovnávat, při pádech se budou snažit zachytnout a jakmile zemřou, padnou k zemi přesně tak, jak by tomu bylo doopravdy. Tolik alespoň tvrdí Lucas Arts. Ve hře se nám navíc má dostat různých meziher a akčních částí, kdy bude Indy řídit rozličná vozidla, vozíkem počínaje a tankem konče. Uvidíme, jak se hra povede, v průběhu E3 se údajně vynoří další informace.

Metal Gear Solid

V rámci prezentace PS3 se objevil nový trailer na stealth akci Metal Gear Solid 4. Ukazuje pohled na nekonečnou válku a představuje postavy, se kterými se ve hře hráč setká.

  

Trailer vyvolává mnohé otázky. Snake se zpočátku zamýšlí nad povahou nekonečné války, kde se válčí jen pro válku samu. Všichni vojáci jsou pod kontrolou, vybavení a bojiště je pečlivě sledováno. Žoldáci bojují proti robotům, Snake proti všem. Po rychlých bojových scénách, kde se mihne i Ocelot a Raiden, začne představování postav. Měli bychom se tak setkat s Naomi Hunter, plukovníkem Campbellem, Meryl Silverburgh – novou členkou týmu Foxhound, vědcem Otaconem, Raidenem, který bude Snakea chránit, a Ocelotem. Konec je pak hodný zamyšlení, protože ukazuje starého Snakea, jak se chystá ukončit vlastní život.

Download (trailer, 30 MB): Doupě

Mobile Suit Gundam

Akce, akce a ještě jednou akce. Tak by se ve stručnosti dal popsat nově oznáméný titul Mobile Suit Gundam z dílen společnosti Bandai. Potvrzují to i první obrázky z tiskové konference, na nichž je... jak jinak vidět hlavně ona akce. A také kvalita vizuálního zpracování, na němž si vývojáři obzvlášť zakládají. Bohužel se toho zatím o hře moc neví; určitě o ní ale ještě uslyšíme - už jen proto, že jde o jeden z prvních titulů, které byly ohlášeny pro PS3.

   

velikost: 17 MB

Naughty Dog Game

Zatím nepojmenovaný titul z dílen vývojářů Naughty Dog, těšte se na spoustu poskakování ve skvostně vypadající džungli.

   
  

velikost: 13 MB

Resistace: Fall of Man

FPS hra od Insomniac (tvůrci Ratcheta a Clanka) zasezená do prostředí zničeného města alternativní historie, které se doslova hemží vetřelci.
 
velikost: 26 MB

Ridge Racer 7

Na své tiskové konferenci Sony oznámila, že při vypuštění její konzole PS3 na trh bude stát závodní hra Ridge Racer 7, která tak protáhne svoji pověst vlajkových titulů.

  

 

Série Ridge Racer už si vybudovala pověst launch titulů – her, které jsou přítomny při uvedení některé z konzolí na trh. Naposledy tak bylo v případě Ridge Racer 6 a konzole Xbox 360, nyní se série vrací ke společnosti Sony, když sedmý díl povede prodeje PS3. Mnoho nového jsme se při představení nedozvěděli, Ridge Racer 7 bude výrazně zaměřen na online hraní, zachová si však svoji klasickou arkádovost, kdy zatáčky projíždíte plynulým smykem. Uvidíme, jak se hra popere s novými možnostmi, které jí PS3 přinese.

Singstar

Další oznámenou hrou pro PS3 je Singstar, stará známá z PS2, s níž prožil hezké chvilky nejeden milovník hudby a - to především - zpívání. Nová verze Singstar pro PS3 by měla mimo jiné přinést 80 skladeb, online podporu a nové možnosti využití kamerky Eye-Toy.

   
   

Unreal Tournament 2007

Unreal Tournament 2007 bude pohánět Unreal Engine 3. Hlavní roli na sebe vezmou módy Onslaught, DM, TDM, CTF a zcela nový týmový mód, jenž má název Conquest. Módy Assault a Domination nebyly zmíněny, takže je jasné, že buď nebudou, nebo budou, ale budou mít jen vedlejší úlohu. Mapy mají být až 3x větší, než byly v Unreal Tournament 2004. Dále se můžeme těšit na to, že AI má jít ovládat hlasovými příkazy.

   
   
 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,