Playstation 4 je na konci svého životního cyklu, říká šéf konzolové divize

Konzole PS4 už se pomalu blíží konci cesty a za rohem začíná vykukovat další generace.

Tak nějak jsme všichni věděli, že to brzy přijde. Konzole Playstation 4 je tu s námi už pěknou řádku let a jak se začínají rojit spekulace o nástupci s číslovkou 5, začínáme chápat, že brzy i PS4 bude minulou generací. Myslí si to i šéf konzolové divize Playstation, John Kodera. 

Na konferenci investorů v Tokiu se Kodera zmínil o tom, že PS4 se pomalu ale jistě blíží konci svého životního cyklu, což se samozřejmě nevyhnutelně odrazí na prodejních číslech. Naopak online služby, předplatné PS Plus a další podpůrné prostředky udrží konzoli ještě nějakou dobu a ztráty by tak neměly být nijak výrazné. 

Moderní konzolová generace má mnohem delší životnost, než tomu bylo doposud. Doplňky jako brýle virtuální reality PS VR a další verze konzolí v čele s PS4 Pro prodloužily použitelnost a délku cyklu, je však zcela jasné, že nejpozději do několika let by se měl na trhu objevit plnohodnotný nástupce. 

Většina analytiků předpokládá oficiální představení konzole Playstation 5 nejpozději v roce 2020, s největší pravděpodobností už příští rok na E3. Stále však jde pouze o spekulace a dohady. To samozřejmě neznamená, že Sony přestane podporovat PS4. Znamená to pouze, že majoritní podíl všech konzolí již byl prodán a v tuto chvíli už jde spíše o dodatky. 

Společnost nyní plánuje investovat do špičkových herních projektů, exkluzivit a samozřejmě VR her, které chce neustále vylepšovat. 

Diskuze (17) Další článek: Noví operátoři a mapa z Rainbow Six Siege v podrobném videopřehledu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,