Playstation 5 a nový Xbox prý budou poslední konzole, přichází cloud

Konzole se čím dál více dostávají v nemilost odborníků. Budoucnost je podle nich ve streamování.

Prezident technologické společnosti Qualcomm, Cristiano Amon, tvrdí, že další generace konzolí bude znamenat definitivní konec hraní jak ho dnes známe. Potom už by se v našich obývacích pokojích prý neměla vyskytovat žádná herní krabička. Místo toho je budoucnost ve službách, které se začínají drát na povrch herního světa v čele s nově představeným Google Stadia a podobně založenými cloudovými platformami. 

"Není o tom pochyb. Cloud je novou konzolí. Prostě začnete hrát na kterémkoliv zařízení, kterékoliv obrazovce. to je budoucnost hraní," komentuje blížící se konec klasických konzolí. Microsoft již potvrdil, že pracuje na další konzoli, která by měla dorazit ve dvou verzích. Xbox Anaconda a Lockhart. Jeden má být výkonný a určený pro herní nadšence, druhý má zase nabídnout lepší cenu na úkor síly hardwaru. Krom toho ale Microsoft údajně chystá streamovací službu, která by měla být přímou konkurencí novinky od společnosti Google. Sony o své příští konzoli zatím mlčí a potvrdilo pouze, že většina vývojářů již pracuje na hrách pro ni. 

Zdá se, že streamování se opravdu posouvá čím dál více do popředí a i když ze začátku nepůsobilo příliš použitelně a nenašlo se moc hráčů, kteří by služby jako PS Now nebo GeForce Now využívali, teď se do podobných pokusů hrnou další velcí hráči a jejich rozvoj se zdá být na nejlepší cestě. Bude bezpochyby zajímavé sledovat, jakým směrem se skutečně bude hraní dále vyvíjet. 

Diskuze (13) Další článek: Nová adventura Very Little Nightmares míří na mobilní telefony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,