Playstation 5 bude apelovat hlavně na hardcore hráče, slibuje Sony

Žádné jednohubky, ale pořádné herní zážitky.

Herní indie scéna má poslední dobou opravdu skvělé pecky a zážitky, na které AAA produkce jednoduše nemá čas, Sony ale hodlá se svou novou konzolí cílit především na hardcore herní publikum a prvotřídní AAA hity. Prozradil to šéf společnosti Kenichiro Yoshida na nedávné strategické schůzce

Hry se dle něj stávají stále důležitější součástí zábavního průmyslu a společnosti se chce s konzolí Playstation 5 naplno věnovat hardcore hráčům a AAA herním zážitkům s velkými rozpočty. Indie scéna samozřejmě bude i nadále podporována, hlavní důraz ale bude kladen na jinou oblast. 

Podle Sony si totiž hráči kupují herní konzoli především proto, aby si na ni užili nejšpičkovější herní projekty, které nenajdete na žádné jiné platformě. Společnost ostatně už dříve řekla, že se nikdy nevzdá singleplayerových zážitků a bude je i nadále podporovat, vypadá to tedy, že Playstation 5 bude primární platformou pro ty, kdo bude chtít mít v knihovničce prvotřídní herní AAA exkluzivity. Právě to by mělo podle společnosti odlišit konzoli od jejich hlavního rivala - Xboxu. 

Jak Nintendo Switch, tak nově oznámená cloudová služba Stadia od Googlu podle Sony nejsou přímými konkurenty a primární konkurencí tedy zůstává právě Microsoft. 

Playstation 5 v tuto chvíli nemá datum vydání, Xbox Scarlett však plánuje vyrazit do světa o Vánocích příštího roku. Podobné prodejní okno je tedy velmi pravděpodobné. 

Diskuze (7) Další článek: Herní agenda: co si zahrát během letní okurkové sezóny?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,