Playstation 5 bude velký, má to ale svůj důvod, tvrdí Sony

PS5 rozhodně nebude žádný drobek, ale má to své opodstatnění.

Možná jste si po odhalení konzole Playstation 5 už všimli, že internetem začínají kolovat různorodé srovnávací obrázky. Fanoušci i vývojáři totiž pochytali různé dostupné informace a data a vyvodili z toho, že PS5 bude opravdu macek. Vlastně by měl být ještě větší, než kdysi PS3. A ačkoliv lidé stále více vyhledávají miniaturní zařízení, taková velikost má své opodstatnění. 

Na LinkedInu se to pokusil vysvětlit Matt MacLaurin, viceprezident UX Design divize konzole Playstation 5. Proč tedy PS5 nebude tak krásně tenký a úzký, jako PS4 Slim či dokonce ještě větší než PS4 Pro? Je to jednoduché - odvod tepla.

"Opravdu jsem nadšen novým designem, ale v dnešní době lidé vyhledávají minimalismus a pohodlí," napsal MacLaurin. "Výkon konzole PS4 byl skvělý, tak proč dělat nový produkt ještě větší a robustnější?"

"Tepelná vodivost," dodal. "Tato nová generace je jako superpočítač. Zatímco 7nm procesory umí výborný poměr tepla a dodávané energie, výkon je obrovský. Nová technologie bude vydávat opravdu hodně tepla a je potřeba to někde zchladit a dost prostoru pro pohyb."

"Jak říkáme v průmyslu - design a vzhled je dílem názoru. Někomu se líbit bude, někomu ne. Výkon konzole ale bude věc jednoznačná."

Diskuze (5) Další článek: Fantasy akce Gods & Monsters byla chvíli hratelná na Stadii díky úniku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,