Playstation 5 by mohl dorazit na trh během listopadu, tvrdí interní zdroje

Měsíc vydání konzole Xbox Series X už známe. Co na to Sony?

Microsoft už před nějakou dobou oficiálně potvrdil, že se konzole Xbox Series X dostane na světový trh v listopadu letošního roku, i když prozatím neznáme přesné datum vydání. Sony už dlouho mlží a v zásadě neznáme ani datum vydání, ani cenu hardwaru. 

Vzhledem k Vánočním svátkům a načasování lze však s listopadem v případě obou konzolí počítat téměř na jistotu a otázkou tedy je spíš to, kdy konkrétně se během tohoto měsíce konzolí dočkáme. 

Zdroje webu VGC tvrdí, že konzole Xbox Series X by mohla jít do prodeje v prvním víkendu listopadu 2020 a tudíž bude první, kdo novou vlnu odstartuje. Sony naopak prý plánuje vydání své konzole na období 13. - 20. listopadu, tedy druhou polovinu měsíce. 

Jak VGC podotýká, prozatím je neznámé, zda se PS5 dostane na trh celosvětově ve stejný den, nebo bude pokračovat v postupném vydávání jako jeho předchůdce. Navíc situaci značně zkomplikoval koronavirus, který může zdržet nebo omezit první vlnu obou konzolí. Každopádně je bezpečné předpokládat, že se dočkáme obou konzolí v listopadu letošního roku. Co myslíte?

Diskuze (5) Další článek: Project CARS 3: ryzí arkáda se špetkou simulace | Recenze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,