PlayStation 5 se dočká nových barev. Sony uvádí výměnné kryty

Nelíbí se vám bílá verze PS5 a nechcete kupovat čínské kryty? Sony chystá oficiální příslušenství

Více než rok Japonci vzdorovali zájmu hráčů o jinou barevnou variantu PlayStationu 5. Standardní bílá verze nemusela sedět každému a proti neoficiálním bočnicím firma bojovala. Nakonec ale opravdu uvede i vlastní náhradní kryty.

Už v lednu dorazí černá (Midnight Black) a červená (Cosmic Red) varianta, v první polovině roku pak ještě modrá (Starlight blue), růžová (Nova Pink) a fialová (Galactic Purple). K dispozici pochopitelně budou pro PS5 s Blu-ray i digitální edici. A spolu s kryty dorazí stejně barevné ovladače Dual Sense. Ty červené a černé již na trhu jsou. Kryty se budou prodávat za 55 dolarů (1500 Kč s DPH), oficiální evropskou/českou cenu však zatím neznáme.

Zklamáním je fakt, že i na kryty a nové barvy gamepadů bude pořadník. Sony explicitně vyjmenovalo trhy, na které nové příslušenství zamíří přednostně. Česko ani Slovensko mezi nimi nejsou. Ještě větší výhodu pak budou mít v Německu, Británii, Francii a zemích Beneluxu, kde bude Sony produkty prodává přímo na svém webu.

Na ostatní země dojde až později. PlayStation 5 je holt jedno velké čekání na všechno. Tedy kromě herních loadovacích obrazovek…

Diskuze (2) Další článek: Slibná akční adventura Star Wars: Eclipse nejspíše vyjde až v roce 2024

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,