Playstation 5: vše, co víme o nové herní konzoli od Sony

Nový Playstation přijde příští rok a o připravované konzoli už leccos prozradily i oficiální zdroje. Hráči dostanou výkonnější hardware a vývojáři nové možnosti.

Future of Gaming předvedlo podobu samotné konzole

11. června 2020

Letos se veletrh E3 neuskutečnil kvůli epidemii koronaviru, ale studia a vydavatelé stejně představují hry ve velkém. Sony si připravilo vlastní prezentaci Future of Gaming a kromě spousty skvěle vypadajících her konečně ukázala i vzhled konzole. 

771f8313-ecc8-4c71-a5ee-59e3845cd32a

Je to něco úplně něco jiného, než předchozí generace, ale skvěle se hodí už ke dříve představenému ovladači. Design působí futuristicky. Dalším rozdílem od ostatních generací je, že na základní revizi dominuje bílá barva. 

Sony PlayStation 5 prezentuje na výšku. Podobně to dělá i Microsoft s novým Xboxem. PS5 si ale budete moci položit i na bok, jak je vidět na jednom z dodatečných obrázků.

Byly představeny hned dvě varianty konzole. Kromě klasické, která se drží zvyků jejích předchůdců, si budete moci pořídit i Digital edici, která nebude mít mechaniku. V dnešní době není nic neobvyklého, že si hráči už hry nekupují fyzicky, takže tento krok rozhodně dává smysl. Na cenu a přesné datum uvedení na trh si ještě budeme muset počkat.

Diskuze (66) Další článek: Kosmonaut a holčička: podívejte se na trailer unikátní sci-fi Pragmata

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,