Podívejte se na návrhy a koncepty nové konzole The Mad Box

Slightly Mad Studios chtějí fušovat do řemesla velkým hráčům. Bude to úspěch, nebo propadák?

Minulý týden oznámilo Slightly Mad Studios, že se hodlá zapojit do tvorby herních konzolí a teď také představilo několik svých konceptů. Konzole se má jmenovat The Mad Box a nyní se objevily první podrobnější informace, které mimo jiné také ukazují, jak by mohla konzole vypadat. Zároveň ředitel společnosti Ian Bell požádal hráčskou komunitu o zpětnou vazbu, podle které chce dále vývoj směřovat.

Koncepty rozhodně vypadají zajímavě a ukazují, že by mohla nová konzole pracovat s velmi neotřelými nápady a funkcemi. Například by přímo v konzoli měly být zabudované reproduktory. Mad box by měl být velmi lehký a více konzolí by mělo jít bezdrátově propojit. V ohledech ceny budou podle Bella muset první zákazníci zaplatit vyšší částky, ale s tím, jak se bude zlevňovat hardware a zvyšovat prodeje by měla být nová konzole cenově konkurenceschopná těm největším hráčům na trhu. 

the-mad-box-4.jpg

Nejzajímavější ale je, že se Bell chce pokusit o to, aby si uživatelé této konzole mohli dopřát prakticky všechny nejlepší hry na jednom zařízení. "Budeme pracovat na cross platformním enginu, díky kterému by mělo být možné na naše zařízení snadno dostat hry pro Xbox, PlayStation i PC. Neočekávejte samozřejmě, že by to znamenalo, že do konzole vložíte PS disk a ona vám ho přehraje. Princip je založený na tom, že pro vývojáře bude velmi snadné hry z ostatních platforem optimalizovat pro Mad Box.

Největším tahákem pro novou konzoli by potom mohly být její vlastní exkluzivity. Sám Bell řekl, že nějaké určitě budeme moci na novém stroji vidět, ale prý preferuje především časově omezenou exkluzivitu. A pokud máte nějaký nápad na opravdu chytlavý slogan, který by mohl Mad Box prezentovat ve světě, neváhejte ani chvilku, protože Bell nabídl deset tisíc dolarů a k tomu ještě doživotní zásoby her tomu, kdo vymyslí ten nejlepší. A prý si opravdu nedělá legraci.

Diskuze (6) Další článek: Co kutí Rockstar pro další generaci? Vypisuje inzeráty pro své další projekty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,