Podívejte se na nejambicioznější kreace tvůrčí platformy DREAMS

Existuje mnoho platforem, které vám dovolí tvořit. Dreams je ale úplně jiný level.

Studio Media Molecule nám před nějakou dobou představilo kreativní herní platformu DREAMS pro konzoli PS4, díky které můžete v zásadě tvořit své vlastní herní projekty a víceméně jakékoliv nápady, fantazie a naprosté šílenosti. A ačkoliv ze začátku to vypadalo nevinně, nyní se do toho opřela komunita a výsledkem jsou některé úsměvné, a jiné naprosto odzbrojující projekty.

Pro upřesnění, Dreams je jakousi hrou ve hře, nástrojem s takřka nekonečnými možnostmi, které vám umožní tvořit své vlastní hry. Pojďme se podívat na ty nejzajímavější, které jsou právě ve vývoji. 

Realistická vejce

Pokud se náhodou necítíte na komplikovaný herní projekt a chcete spíš nějakou rychlovku, Dreams poslouží také jako skvělá platforma pro 3D modelování, jak nám ukazuje DirtyHarolds. Co takhle udělat věrnou kopii smažených vajíček? Žádný problém! 

70.jpg

Střílečka z pohledu první osoby

Pokud prahnete po nějaké noirové střílečce, kde se hrdina prochází v dešti s pořádnou bouchačkou, Dreams má něco i pro vás. V tuto chvíli jde pouze o malou ukázku ulice jednoho amerického městečka a hustého deště s lesknoucí se pistolí v rukou. Má to ale potenciál. 

Dead Space

Třetí díl vás nepotěšil a chcete se vrhnout na vlastní adaptaci sci-fi hororu? Proč ne, jak se můžete přesvědčit, Dreams nabízí velmi všestranné nástroje, takže hutnou atmosféru zamořené vesmírné stanice vytvoříte coby dup. Níže se můžete podívat na populární úvod prvního dílu.

PT

Hororové demo PT bylo vytvořeno v různorodých enginech už nespočet krát, tak proč to nezkusit i v Dreams? Jedná se o krátkou ukázku úvodu dema s povědomě osvětlenou chodbou a telefonem. 

Divide 

Nejde tu ale pouze o realistické kapky deště nebo populární značky, v Dreams je jednoduché vytvořit také kultovní arkády a staré hry. Nechybí žebříčky se skóre a dokonce i systém achievementů.

Lovecraftian Horror

Když už jsme ale u těch hororů, co takhle trochu atmosféry z univerza Lovecraftu? Jeden z uživatelů vytvořil strašidelné sídliště z konce světa, které působí jako vystřižené z nějakého filmu o Cthulhu. 

Sestřih nejlepších projektů

Studio Media Molecule nedávno pořádalo vlastní stream, ve kterém zvýraznilo nejzajímavější a nejlepší kreace v pěkném sestřihu. Najdete tam bojovky, 3D adventury, dobrodružné hry i naprosté šílenosti. 

Beta platformy Dream skončila a plná verze se plánuje někdy na letošní rok, samozřejmě exkluzivně pro PS4. 

Váš názor Další článek: The Division 2 po dokončení příběhu potěší novou frakcí a dalšími novinkami

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,