Podívejte se na rozbalování Wii U, uživatelské účty a chat

Konzoli rozbaluje a některé funkce představuje sám prezident Nintenda, Satoru Iwata.

Wii U se začne v Americe prodávat přesně za deset dnů, my si počkáme do 30. istopadu. Už teď mají konzoli k dispozici zahraniční novináři, takže se internet začíná plnit různými detaily, navíc Nintendo uvedlo další díl pořadu Nintendo Direct, tentokrát však pouze v Japonsku. Nicméně britská pobočka Nintenda opatřila videa titulky, takže se z nich dá i něco dozvědět. První video je klasický „unboxing“, tedy rozbalování krabice a ukazování obsahu. Zábavné je, jak si Iwata nasazuje bíle rukavice, aby na lesklém povrchu nenechal otisky.

Druhé video se věnuje uživatelským účtům. Na Wii U budete mít možnost mít až 12 profilů. Každý uživatel bude mít odděleně uloženy pozice z her (i když v některých hrách prý budou i sdílené), nastavení programů, záložky v internetovém prohlížeči a historii používaného softwaru. Nakoupený obsah na Nintendo eShopu mohou používat všichni uživatelé na jedné konzoli, což je fajn. Nintendo dovolí i dalším společnostem, aby na Wii U používali jejich online služby (uPlay a tak podobně). Do budoucna jsou slíbeny aplikace pro PC, mobily atd., abyste měli přístup k funkcím Nintendo Network odkudkoliv. Pro používání online služeb budete muset na Wii U stáhnout update, který bude k dispozici v den launche.

Poslední video vám přiblíží funkci WaraWara plaza, což startovní obrazovka Wii U a zároveň sociální služba. Na obrazovce tak uvidíte jednotlivé herní tituly, u kterých se srocují Mii se svými komentáři. V druhé části videa je pak vidět funkce videochatu. Během hovoru můžete kreslit na displej GamePadu, pokud hrajete a někdo vám volá, rozbliká se tlačítko Home.

Zdroj: Nintendo UK YouTube, Nintendo YouTube
Váš názor Další článek: Jason Brody, hlavní hrdina, přibližuje svůj osud ve Far Cry 3

Témata článku: , , , ,