Podivnější než podivný – to je Last Call

Pamatujete si ještě nejpodivnější hru, která měla tu čest být spuštěna na vašem počítači? Jistě, měřítka podivnosti zatím nikdo nestanovil, přesto však jistá vágně určená míra toho, co je ještě možno za hru považovat, existuje u každého, kdo nesedí u počítače první den. Pokud někoho baví hrát si bez viditelného cíle s konfigurací Windows nebo Linuxu, je nejspíše i tato činnost pro něj jen jakousi hrou, o jejíž podivnosti můžeme s úspěchem spekulovat.
Pamatujete si ještě nejpodivnější hru, která měla tu čest být spuštěna na vašem počítači? Jistě, měřítka podivnosti zatím nikdo nestanovil, přesto však jistá vágně určená míra toho, co je ještě možno za hru považovat, existuje u každého, kdo nesedí u počítače první den. Hra je ale především to, co přináší pobavení. Pokud někoho baví hrát si bez viditelného cíle s konfigurací Windows nebo Linuxu, je nejspíše i tato činnost pro něj jen jakousi hrou, o jejíž podivnosti můžeme s úspěchem spekulovat.Ale spekulace stranou. Já už viděl docela slušnou řádku her. Některé byly lepší, jiné naopak už nikdy potkat nechci. Pak je tady ještě skupina nesmyslů ala Deer Hunter a samozřejmě mé oblíbené simulace rybolovu. Divím se, že se těchto her stále ještě nechytili odpůrci počítačové zábavy. Vždyť s člověkem, který si je něco podobného ochotný odnést dobrovolně z obchodu, není zcela určitě všechno v pořádku.

Last Call je také zvláštní hra. Je to už dlouho, co jsme hráli hru Pizza Tycoon. Vymýšleli nové recepty na italské národní jídlo, vylepšovali svou pizzerii a společně se zvyšujícími se návštěvami sledovali, jak nám přibývá zlaťáků v kasičce. Na krátkou dobu docela slušná zábava. Last Call je hra podobná, ale obsahuje pouze tu část s přípravou objednávky. Klasický příklad toho, jak z dobrého nápadu část ukrást a udělat nudnost.

Hrajete roli barmana, který čeká na zákazníky a připravuje míchané nápoje. Aby se hráč nenudil a snad proto, aby ve hře bylo alespoň něco, je nabídka nápojů hodně široká. To ale současně znamená, že většinu času budete studovat, co po vás zákazník vlastně chtěl. Sebrat rum, nalít rum. Sebrat colu, nalít colu. Protřepat, nemíchat. Nic víc ve hře nenajdete. Žádné akční sekvence, žádné sportovní vložky. Prostě pusto a prázdno.

Last Call by se mohl stát výukovým simulátorem budoucích barmanů. Ostatní jej budou hrát asi jenom hodně těžko. Ale je to pořád lepší, než chytat ryby – na počítači samozřejmě. Konečně – zkuste i vy.

Diskuze (1) Další článek: O.R.B. - Oprsklý Rybí Biftek?

Témata článku: , , , , , , , , , , ,