Podle CD Projektu RED nejsou hry jen o grafice

Přestože je výkon důležitý, jde především o celkový herní zážitek.

Přestože Epic na výrobce konzolí tlačí, aby do svých mašinek cpali co nejvýkonnější hardware, ne všichni si myslí, že je skvělá vizuální stránka pro hry tolik podstatná. Podle Mareka Ziemaka, level artista CD Projektu RED, jde vždy především o herní zážitek jako takový.

"Tohle je těžká otázka, ale spíše ano," odpověděl Ziemak na otázku, zda v minulosti šlo vždy spíše o grafiku. "Odjakživa se lidé starali jen o co největší výkon a jaké vizuální kvality dokážou ze hry dostat. Na druhou stranu, hry se neustále vyvíjejí. K dispozici jsou odlišné ovladače jako Kinect a Move, takže se ještě určitě dočkáme nějakých překvapení."

cd_projekt_red.jpg

"Pořádný výkon je třeba. V konečném důsledku ale výkon spíše ustupuje do pozadí. Je to jako s vaším autem - v určité chvíli má dost síly, aby zvládlo, co po něm potřebujete, pak je to hlavně o příslušenství a zajímavých funkcích jako je klimatizace či airbagy. Doufám, že někdy nastane chvíle, kdy se nebudeme muset dohadovat o pixelech na obrazovce a spíše se budeme starat o to, abychom vytvořili pořádný herní zážitek."

Zdroj: CVG
Diskuze (12) Další článek: Vesmírní Angry Birds se odhalují v poučném traileru

Témata článku: , , , , , ,