Podle Kingdom Come: Deliverance vznikla oficiální turistická příručka

Hře Kingdom Come: Deliverance nelze upřít věrohodné zpracování středověkého života na území Česka. Tvůrci se přitom nechali inspirovat skutečnou českou krajinou a konkrétními místy či stavbami. Toho nyní využila Středočeská centrála cestovního ruchu a prostřednictvím hry láká turisty do Posázaví. 

Centrála vydala brožuru s mapou, podle které mohou turisté navštívit různá zajímavá místa z české historie, která se objevují i ve hře Kingdom Come: Deliverance. 

„Od svého spuštění slaví hra úspěchy nejen u věrných fanoušků, ale doslova po celém světě. Posázaví, hlavní dějiště příběhu, se tak stalo populární destinací, kam se příznivci Jindřichova putování vydávají na vlastní oči prozkoumat působivou architekturu i malebnou krajinu,“ říká Markéta Wernerová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu.

Průvodce vychází v češtině a angličtině. Tištěnou verzi je možné si zdarma vyzvednou v v TIC Středočeského kraje v Husově 21, Praha1, v digitální formě je ke stažení zde.

Dávno předtím, než si příležitosti všimla Středočeská centrála cestovního ruchu se do podobného projektu vrhl také fanoušek hry David Vávra, který na svém Facebooku zveřejnil skvělou galerii s porovnáním reálných míst a jejich vyobrazením v herním světě. 

 IMG_20180225_112521.jpg IMG_20180225_113308.jpgIMG_20180225_113729.jpg 
Hra vs. realita na srovnávacích fotografiích  

Místa můžete navštívit osobně. Stačí kouknout na Foursquare, kde najdete jednotlivá místa zaznamenána a můžete se v nich samozřejmě také „čeknout“. Příjemné objevování!

Diskuze (3) Další článek: Čerstvé obrázky z konzolového Spider-Mana lákají na městskou akci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,