Podrobnosti o datadisku Battlefield 1942: Secret Weapons

Bylo to jasné hned od chvíle, kdy se hra Battlefield 1942 objevila na trhu. Takováhle pecka si prostě zaslouží datadadisk. Dočkali jsme se ho však teprve v těchto dnech. Švédští Digital Illusions ohlašují Battlefield 1942: Secret Weapons a slibují nový příděl skvělé multiplayerové akce. Tak vzhůru do boje!

Hlavním přínosem datadisku mají být zbraně, o kterých je vlastně řeč už v názvu hry (celý dlouhý podtitul zní "Secret Weapons of World War II", tedy "tajné zbraně 2. světové války"). Ve hře se totiž objeví i ty supernebezpečné hračky, které se sice během 2. světové války skutečně vyvíjely, ale na bojišti (naštěstí) nikdy nebyly využity. Celkem to má být sedm zajímavých kousků, mimo jiné lehký kulomet Bren, automatická brokovnice Remington či puška s granátometem Mauser K98.

 

 

Nově se samozřejmě objeví také kampaně, kterých bude celkem osm. Jedná se například o Peenemuende, výzkumnou základnu raket V2 či Orlí hnízdo (Hitlerův úkryt). Co je na tom všem asi nejzajímavější - podíváte se také do letní Prahy a prožijete velkou bitvu kdesi v zamrzlém Norsku.

Nemohou samozřejmě chybět nové dopravní prostředky, které byly jedním z hlavních elementů tolik vychvalované hratelnosti v původní hře. Nyní jich přibude dalších šestnáct, nabažíte se tedy toliko 46 různých vozítek/lodiček/letadýlek.

Narazíte mezi nimi mimo jiné například na letoun Horton HO 229 přezdívaný "Létající křídlo", který je vybaven 30mm kulomety a raketami. Ale to zdaleka není všechno, potkáte se také s americkým tankem Sherman obohaceným o raketomet T-34 Calliope nebo supertěžkým tankem T95/T28 (což je jinými slovy námořní dělo přimontované na Tigera). Ze vzduchu na vás budou dorážet tryskáč Goblin, dopravní letadlo C-47, americký stíhač Armstrong Whitworth AW-52 nebo německé raketové letadlo Natter.

Přibude také nový herní mód založený na specifických úkolech - např. zničení tajné továrny a podobně.

Hlavní rysy hry:

  • nové britské a německé jednotky
  • osm kampaní
  • úkolový herní mód
  • 16 dalších dopravních prostředků
  • 7 nových zbraní

Vydání datadisku Battlefield 1942: Secret Weapons plánuje společnost Electronic Arts pro podzim tohoto roku.

Oficiální stránky: http://www.battlefield1942.ea.com/
Výrobce: Digital Illusions (http://www.dice.se/)
Vydavatel: Eletronic Arts (http://www.ea.com/)

Diskuze (1) Další článek: Nadílka dalších downloadů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,