Podrobnosti o datadisku Zero Hour pro C&C: Generals

Command & Conquer bývala dříve jednou z nejpopulárnějších strategických sérií. Postupem času bohužel ztrácela na síle a konkurence naopak stupňovala své útoky. Nejnovější díl Generals se prodává dobře, alespoň tak dobře, aby mohl vzniknout datadisk. Podrobnosti o něm se dozvíte v této novince.

Herní komunita je, podobně jako v Generals, obecně rozdělena na tři znepřátelené strany - ty, které C&C dříve zajímal, ale s novými díly je nadšení opouštělo, až nakonec svou modlu odvrhli. Pak na ty, kteří C&C neměli v lásce nikdy a nikdy mít nebudou. A nakonec jsou tu ti, kteří nejnovější díly série bezmezně obdivují. Podle reakcí v diskusních fórech jich není mnoho, podle čísel udávajících počet prodaných kusů C&C: Generals jich asi zase tak málo nebude.

Vývoj datadisku má na starosti losangeleský tým Electronic Arts (EALA). Podivné čachry s týmy Westwood Studios a EA Pacific udělaly definitivní tečku za dřívější slávou Dunou 2 kovaných developerů z Westwood Studios a pod touto značkou se v dohledné době zřejmě žádných nových her nedočkáme.

C&C: Generals Zero Hour   C&C: Generals Zero Hour

Už jsme si navykli, že datadisky bývají zdrojem nových map a jednotek a u Zero Hour to nebude jiné. Tento přídavek nabídne 15 nových misí rozdělených do tří singleplayerových kampaní. Příběh navazuje přesně tam, kde skončila singleplaerová kampaň Generals. Co se jednotek týká, novinek je požehnaně. Americká strana může nově využívat například mikrovlnné tanky, jedna z nových budov je obranná artilerie, do které se vejde i několik pěšáků. Číňané přicházejí s obrovskou helikoptérou zvanou Helix, která může sloužit jak pro transportní, tak i bojové účely (bombardování napalmem). A nakonec hlavní záporňáci - Global Liberation Army čili GLA má v rukávě také několik pořádně úlisných es. Jedním z nich je například maskovaný obrněný autobus, dále pak bojové motocykly anebo - na konec to nejlepší - možnost vybudovat tunel z báze kamkoliv jinam na mapu. Východ je tedy možné zbudovat třeba hned vedle protivníkovy základny. Zda bude možné tunely zasypávat, o tom se zatím nikdo nezmínil.

Podle informací ze zahraničních webů by se ve hře měly častěji objevovat in-game animace (většině lidí, kteří Generals hráli asi dodnes v paměti uvízla výborná scéna s protrženou přehradou). Někteří již měli možnost vidět rannou demoverzi datadisku a popisují například podařenou scénu, kdy se GLA podaří převzít kontrolu nad částicovým kanónem USA a nad středozemním mořem je potopena americká letadlová loď.

Pro příznivce multiplayerových klání bude tou nejzajímavější vlastností datadisku zbrusu nový Challenge mód, ve kterém se objeví skupina devíti unikátních generálů se svými vlastními jednotkami. Každý z nich se specializuje na jiný typ boje - jeden užívá především konvenční pozemní jednotky, zatímco druhý si libuje v chemických zbraních a třetí zase v letectvu. Všechny je musíte v devíti rozhodujících bitvách porazit a jakmile se tak stane, můžete si s jejich armádami zahrát v multiplayeru proti jiným hráčům (anebo ve skirmish módu).

Vydání datadisku Command & Conquer Generals: Zero Hour plánují Eletronic Arts na podzim tohoto roku.

Oficiální stránky: http://www.generals.ea.com/
Výrobce: Electronic Arts (http://www.ea.com/)
Vydavatel: Electronic Arts (http://www.ea.com/)

Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie | realtime strategie
Výrobce: EA Pacific | Webové stránky hry
  • Nový Challenge mód
  • Spousta dalších hodin zábavy
  • Vtipné hlášky počítačových protivníků
  • Relativně krátké kampaně
  • Méně nových ovladatelných jednotek, než autoři slíbili
Váš názor Další článek: Stáhněte si patch 1.06 pro C&C: Generals

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,