Podrobnosti o Resident Evil na NDS

Resident Evil: Deadly Silence zní celý název nového pokračování oblíbené survival série. Tvůrci si tentokrát vzali na mušku nový handheld Nintendo DS a hru připravují s ohledem na jeho přednosti. I když se bude jednat o předělávku prvního dílu, přibudou speciální scény, které v PSX verzi nenajdete. Hra pochopitelně využije obou displejů přístroje, na horním uvidíte momentálně odkrytou mapu, počet nábojů a stav zdraví hlavní postavy. Ten nebude určen žádným ukazatelem, ale podbarvením právě horní obrazovky. Je červená? Tak to si dlouhou budoucnost neplánujte.

  

Hlavní herní výhled uvidítena spodním dotykovém displeji. Ve většině hádanek dojde k pořádnému upotřebení stylusu, spekuluje se i o využití mikrofonu, ale to uvidíme až v plné verzi hry. Proslýchá se cosi o utírání krve z displeje pomocí stylusu a dýchání z úst do úst za pomocí mikrofonu, ovšem to nikdo zatím nepotvrdil. O čem se ví, jsou speciální bojové scény s nožem. Na určitých místech se přepne pohled do první osoby a kreslením čar budete sekat do zombíků. Po naporcování všeho živého, ehm, mrtvého se kamera vrátí do standardního pohledu. Slibně zní informace o wi-fi multiplayeru až pro čtyři hráče, ovšem žádné další podrobnosti Capcom neohlásil. Ani datum vydání, které se však odhaduje na den výročí série, brzy z počátku příštího roku.

Doupě komentuje: Mnozí hráči sice považují první díl za vůbec nejlepší v sérii, ale osobně bych přivítal nějaký zbrusu nový příběh zasazený do známého prostředí. Pokud se však tvůrcům podaří pořádně využít unikátních vlastností platformy a zachovají vysoku hratelnost původní série, rádi jim určitě všichni odpustíme už druhý remake prvního dílu.

Související informace (Resident Evil: Deadly Silence):
Platforma: Nintendo DS
Žánr: akce
Výrobce: Capcom (
www.capcom.com)
Vydavatel: Capcom (
www.capcom.com)
Homepage: nemá
Předpokládané datum vydání: Bude ohlášeno

Zdroj: IGN

Váš názor Další článek: Castlevania míří na next-gen konzole

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,