Podrobný návod na kultovní Mafii: připravte se na vydání remaku

Mafia není nejobtížnější hrou všech dob, přesto ale obsahuje některé složitější momenty. Proto jsme pro vás připravili podrobný návod, pomocí kterého hru dohraje každý. Navrch jsme přidali několik desítek dobrých rad pro pohodový život každého správného mafiána. Neváhejte a přesuňte se s námi do třicátých let minulého století!

Již brzy nás poctí přítomností pravděpodobně nejočekávanější herní remake letošního roku, minimálně tedy pro našince. V srpnu totiž vychází Mafia: Definitive Edition, což má být kompletní remake kultovní klasiky, která dodnes drží nezaměnitelné místo v našich herních srdcích. 

Ačkoliv se dočkáme kompletně přepracovaného grafického kabátku, obohacení příběhu, nových misí a celou řadu inovací hratelnosti, minimálně jádro hry by mělo alespoň podle slibů tvůrců zůstat nezměněné. Máme pro vás tedy kompletní návod a zaručené tipy, jak si ulehčit hraní kultovní Mafie. A je jedno, zda se právě chystáte oprášit původní hru, nebo jen čekáte na novinku. 

Rady do auta

  • Nezapomeňte, že pod tabulátorem se skrývá mapa celého Lost Heaven.
  • Krást auta můžete vždy až poté, kdy vás Ralph či Lucas naučí překonat jejich zámek. Když si pak z akce nějaké přivezete, stane se součástí vaší rozlehlé garáže.
  • Při krádeži musíte dávat pozor, aby vás nikdo neviděl. Proto se při odemykání rozhlížejte na všechny strany a hledejte možné náznaky nebezpečí (policisty či majitele auta).
  • Pěší policisté se nezobrazují na radaru, takže si na ně dávejte dobrý pozor! Na druhou stranu se jim dá jednoduše zdrhnout a po většinu času nepředstavují pro řidiče větší nebezpečí.
  • Výjimkou jsou situace, kdy směřujete na místo, kde musíte vystoupit a těsně před zastavením vozu spácháte přestupek. Proto radím, na konci každé jízdy jezděte raději podle pravidel. Předejdete tak zbytečným potížím.
  • Ono vůbec pokud nikam nespěcháte, je lepší dodržovat předpisy. Hra je sice trochu nudnější a jízda čtyřicítkou přes celé město ubíjející, ale nemáte tolik starostí s "chlupatými".
  • Jestli vás pomalá jízda nudí, k předejití možného nebezpečí nestačí jen sledovat radar (vlevo nahoře), kde se policisté zobrazují modrým obdélníčkem. Ten má příliš malý rozptyl, takže při vyšších rychlostech uvidíte policejní vůz, až když bude pozdě. Proto kromě radaru sledujete důkladně prostor před sebou a zapamatujte si, jak vypadá policejní vůz a když se podobně vypadající automobil vynoří před vámi, raději přibrzďujte.
  • Když vás zrovna netíží čas, nebojte se při lehčích přestupcích klidně zastavit a zaplatit příslušnou pokutu.
  • Jezdit  na červenou se sice nemá, ale jestli v okolí není žádný policejní vůz, tak neváhejte a jeďte.
  • Tlačítko na udržování maximální povolené rychlosti nefunguje okamžitě. Když jedete devadesátkou, musíte nejdříve přibrzdit na 40 a od té chvíle již regulátor nepovolí vyšší rychlost.
  • V Mafii má troubení celkem užitečnou úlohu. Při honičkách si můžete klaksonem doslova "čistit" cestu. Auta před vámi se totiž budou snažit uhnout z cesty.
  • Skoro před každou akcí musíte někam zajet, někoho odvézt apod. Dávejte si při těchto úkolech pozor a nebourejte - nárazy berou životy, a tak se může stát, že se místo svěžího mafiána dostaví k úkolu skoro mrzák.
  • Při honičkách s policií se dá použít jednoduchý trik. Stačí jednoduše zastavit a počkat až vystoupí z vozu ve snaze vás zneškodnit. V tom okamžiku máte dvě možnosti. Drastičtější povahy policisty následně přejedou a zdrhnou, avšak i bez masakru stačí policisty nalákat dál od jejich vozu a pak rychle vystartovat pokud možno na opačnou stranu než je nasměrován policejní vůz. Než policajti nastoupí do auta a rozjedou se, můžete být dávno v prachu.
  • Když vás hledají policajti, zkuste sehnat jiné auto aniž by vás při této změně policisté viděli. Strážci zákona vás pak budou marně hledat, i když pojedete kousek od nich (nesmíte ale spáchat nový přestupek).
  • Při útěku také pomohou hromadné dopravní prostředky. V těžkých situacích vám jak nadzemní dráha, tak tramvaje mohou zachránit život.
Diskuze (52) Další článek: Hyper Scape spouští technický test. V Česku si ale zatím nezahrajete

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,