PC | Akce

Pohled do zákulisí Assassin's Creed 2

Assassin's Creed byl v době vydání jasnou trefou do černého, která vyšvihla svým způsobem revoluční hru na čela prodejních žebříčků. Není divu, že by Ubisoft tento úspěch velmi rád zopakoval (alespoň dvakrát, vývojáři od začátku přemýšleli o AC jako o trilogii) v chystaném pokračování, jež bylo nedávno blíže představeno vybraným jedincům z řad široké veřejnosti.

Tito šťastlivci měli možnost shlédnout připravené video přímo z Assassin's Creed 2, které nenásilnou formou poukázalo i na několik málo změn oproti staršímu bráškovi. Jak už to v takovýchto případech bývá, oni vyvolení neudrželi moc dlouho pusu zavřenou (s čímž Ubisoft jistě počítal, a zajistil si tak reklamu zadarmo), a prozradili jak bude AC 2 vypadat.

Hra se podle všeho přesune do Benátek na přelomu 15. a 16. století, kde se společně s hlavním hrdinou opět ponoříte do kolotoče vraždění a odhalování spiknutí a dalších dějových zvratů. Kromě vylepšeného audiovizuálního zpracování se počítá i s významnou obměnou doprovodných postav, tzv. obyvatel onoho města, kteří se prý budou chovat mnohem uvěřitelněji, čemuž by měla napomoct i větší míra interakce.

Dost už ale obecných slibů, přejděme k výpovědi jednoho z očitých svědků: "Video začalo pohledem na město z ptačí perspektivy, díky čemuž jsme mohli vidět strasti i slasti každodenního žvota. Kamera pomalu pokračovala v nadefinované dráze, až se zastavila na podezřelé dvojici. Muž a velmi atraktivní žena byli očividně uprostřed rozhovoru, přičemž dívka od něj přijímala peníze.

Rychlým střihem se dostáváme k dalším dvěma mužům, jeden je docela rozměrný, druhý naopak hubený, kteří i se svým doprovodem vystupují z lodě a směřují na náměstí v centru, kde se zrovna odehrává nějaký maškarní bál. Opět se setkáváme s dívkou, jež přijímala úplatek, která se ujímá hubenějšího muže a pod záminkou tance ho táhne pryč od doprovodu.

Najednou se objevuje další posatava, která přistupuje ze zadu k onomu hubenému muži a rychlým bodnutím čepelí (stejnou, jakou měl Altair pod zápěstím v AC 1) do kruku ho s chroptěním posílá k zemi. To ovšem zaregistruje druhý z dvojice mužů, který na neznámého posílá své bodyguardy a sám se dává na útěk. Vrah se však ochrance snadno vyhýbá a vydává se za utíkajícím chlapíkem.

Zabiják se zkartkou přes střechy domů rychle dostává před utíkajícího muže, kterému tak zatarasí cestu. Zatímco se k němu přibližuje, do teď prchající člověk s ním začíná komunikovat. Nepamatuji si sice přesně slovo od slova, ale bylo to něco jako: 'Je skutečně škoda, že tvá matka musela zemřít, byla vážně krásná. Na druhou stranu, tvůj otec zemřel pouze kvůli tvé aroganci.' Poté vrah onoho muže zastřelí a trailer končí."

Svědek na závěr sice poznamenal, že video pravděpodobně nebylo seskládáno ze záběrů přímo ze hry, přesto (nebo spíš právě proto) prý ale vypadalo docela dobře. I když někde občas chyběly textury. Před odchodem mu pak byly předloženy tři obrázky hlavního hrdiny v různém oblečení, přičemž měl vybrat ten, který se mu líbí nejvíce. Obličej onoho protagonisty však zůstal skryt.

Inu, zdá se, že vývojáři do Assassin's Creed 2 vkládají opravdu mnoho, což by ve finále mohlo znamenat, že se opět dočkáme unikátní podívané. Nepředbíhejme však událostem. Zvláště, když se lidé z Ubisoftu odmítli k výše zmíněnému jakkoliv vyjádřit.

Zdroj: CVG

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce
Výrobce: Ubisoft Montreal | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 20. listopadu 2009 (X360, PS3), 4. března 2010 (PC)
  • Spousta nových nápadů
  • Živoucí města a lidé
  • Nápaditá náplň misí
  • Dlouhá hrací doba
  • U PC verze ovládání
  • Dost zjednodušení
Váš názor Další článek: Slovensko hostí Game Expo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,