Pohled na vznikající freewarové hry

I mezi freeware hrami se občas najdou kousky, které by mohly zcela určitě konkurovat některým komerčním titulům. V tomto článku se podíváme na několik zajímavých titulů, jenž by mohly mít úspěch. Představíme si projekty jak české, tak i zahraniční Některé velmi originální, jiné budou „jen“ předělávky starších her. A že se máme na co těšit.
To, o čem si dnes budeme povídat, jsou freeware hry. Konkrétně ty hry, které ještě nevyšly a stále leží na pevných discích svých autorů, jenž je každým dnem vylepšují a zkrášlují k absolutní dokonalosti. V současné době je ve vývoji spousta her, jejichž popsání by bylo na opravdu dlouho dobu. Já se vám teď pokusím představit pár zajímavých titulů, na které jsem při cestách na té naší informační dálnici zvané internet narazil.

Phobia III
Řežba každým coulem, tak by se dal stručně charakterizovat třetí díl této skvělé akce. To, jak byl druhý díl této hry oblíben, ukazují diskuse u recenze na tuto hru, kde nás a ostatní čtenáře informujete o tom, jaký je váš největší rekord v této hře. A co nám přinese třetí díl této hry?
  • renderovanou 16 bitovou grafiku
  • neuvěřitelné zbraně
  • více explozí
  • extra strašné alieny
  • skvělou hudbu a zvuky
  • 6 rozdílných levelů s misemi
  • rozvrstvený příběh
  • a mnoho a mnoho více…
Podle domovské stránky by hra měla být hotova již v březnu, ale jak jsem se informoval u jednoho z tvůrců hry, nebude to asi tak horké a vydání hry by se mělo možná opozdit.

Web: www.lynxlabs.com

Phobia IIIPhobia III

Mafia
V tomto případě nejde o hru od brněnských Illusion Softworks, ale i tak s ní má tato hra dosti společného. Především jde o časové zasazení, které je naprosto stejné, vaším úkolem bude taktéž se z malého nevýznamného zlodějíčka stát velkým mafiánským bossem. Hlavní rozdíl je však v tom, že tato hra bude onlinovka, takže žádný singleplayer, jen reální spoluhráči. Najdete v ní spousty zbraní, soubojů, honiček s policisty…. Měl jsem již tu možnost si hru vyzkoušet a mohu říct, že již teď je opravdu skvělá.

Web: www.mindcry.net

MafiaMafia

Dark October
Dark October je klasická point-and-click adventura podobná King's Questům od Sierry. Přeneseme se v ní do roku 2005, kde nás čeká hra ala X-Files obsahující epický příběh s mnoha zajímavými charaktery, přes 150 ručně malovaných pozadí, s animacemi osvětlující příběh. Podíváme se na mnoho zajímavých míst jako jsou podzemní doly, tajné laboratoře a dokonce i do proslulé Oblasti 51, ale to je jen zlomek všeho, co nám hra nabídne.

Web: www.blindspotpro.com

Dark OctoberDark October

A Tractor
Hry, které vybočují z průměru, jsou také velmi oblíbené. To nám například potvrzuje český tým PupWorx se svou připravovanou hrou Trabi, která si již teď získala hodně příznivců. Ale to jste ještě neviděli A Tractor. Již podle názvu můžete odvodit, o co půjde. Posadíme se za volant traktoru a budeme brázdit krajinu. Zatím toho o hře moc známo není, ale co mohu s naprostou přesností říci je to, že půjde opět o „on-line only“ hru. Jezdit budeme pěkně v 3D světě, v němž nás čeká spousta světelných efektů.

Web: www.mit.dircon.co.uk/tractor

A TractorA Tractor

Battle World
Battle World je název prvotiny českého týmu Gamemaker. Původně se mělo jednat o malou tahovou, celkem nevzhlednou, strategii, ale postupem času se projekt rozrostl do ohromných rozměrů, což mělo za následek, že hra se před nějakou dobou začala předělávat do 3D. Autoři však zatím neví, na jaké bázi budou hru šířit, ale to, že bude freeware, nevylučují.

Web: gm.fbi.cz

Battle WorldBattle World

Microball: the Arcanoid game
Tak toto bude opět jeden remake skvělé hry. Za jeho zády nestojí nikdo jiný než Albisoft, od kterého jste měli tu možnost na Doupěti nalézt hru South Park: The Real Armageddon a Kick the Baby. Autoři plánují přidat do původní hry nějaké inovace a spoustu nových nápadů, ale podle mého v podstatě nepůjde o nic nového pod sluncem. Screenshot, který zde vidíte pochází pouze z prvního návrhu grafiky a hra bude nakonec vypadat o poznání lépe.

Web: albisoft.hyperlink.cz

Microball: the Arcanoid gameMicroball: the Arcanoid game

Kulič
Na tuto hru vyšla před nedávnem na Doupěti recenze, ale byla psána z verze 0.7, což sice o hře mnohé napovídalo, ale finální produkt je finální produkt. Pro ty, kterým tato hra unikla, doporučím, ať si přečtou recenzi a udělají si tak o hře lepší obrázek.

Tak, jak celé naše povídání o připravovaných freeware gameskách zakončíme? No, asi přáním autorům, ať jim všechny hry vyjdou a my se máme na co těšit.

Web: www.prognet.cz/hippo

KuličKulič
Diskuze (2) Další článek: Mozart videoher: Shigeru Miyamoto

Témata článku: , , , ,