Pokémon GO nabádá hráče k větší opatrnosti během chytání pokémonů

Pokémon Go je nejpopulárnější hrou na bázi rozšířené reality zvané AR (augmented reality). Už způsobila mnoho nehod a nyní přichází s novým varováním, které se týká hlavně Japonska. Náruživí hráči zde totiž mohou snadno přijít o život.

V informační kauze figurují nechvalně slavné skalní útesy Tojinbo, na kterých našlo v uplynulých deseti letech dobrovolnou smrt bezmála sto padesát lidí. Právě útesy Tojinbo, známé z minulosti právě kvůli velkému množství sebevražd, se v posledních měsících staly vážným rizikem pro nejednoho hráče této populární hry. 

547899237 
Útesy Tojinbo v Japonsku (Wikimedia, CC BY 2.5)

V čem je problém? Vyskytující se zde některé druhy celkem vzácných Pokémonů. Jedná se totiž o jedno z turisticky velmi atraktivních míst, ve kterých jsou umístěné herní uzly. 

Podle The Japan Times však není problém jen v samotném riziku pádu při lovení Pokémonů, ale také v tom, že hra na místo přitahuje i po setmění větší množství lidí. Dříve byl po setmění osamocený člověk na okraji útesu celkem jasným adeptem na skok a podařilo se tak mnohým sebevražedným pokusům zabránit. Dnes už osamocená postava na okraji útesu nikoho neděsí, považuje se za lovce Pokémonů. 

Tvůrci hry se snaží hráče odradit od chytání Pokémonů na tomto místě a útesy Tojinbo zmizí z herní univerza. Také úřady se rozhodly tento problém řešit nainstalováním výstražných cedulí ,,Nelovte zde Pokémony".

12.jpg10.jpg11.jpg9.jpgBěhem hraní Pokemon GO se pohybujete v reálném světě, takže musíte počítat se všemi jeho nástrahami, zdroj: The Verge

 

V poslední době se kolem této hry rojí negativně laděné novinky od nehod za volantem, kdy hráč lovil pokemony během řízení po skandály ohledně porušování zákonů a v poslední době se hra dostala do hledáčku kvůli sebevraždám.

Místa, kde již nelze Pokémony lovit, postupně přibývají. Příkladem může být památník holokaustu v polské Osvětimi, kde jeden hráč při návštěvě chytil Koffinga, což je Pokémon útočící plynem. 

zdroj: VG247

 

Váš názor Další článek: Hello Neighbor: Dobrý ránko sousede, můžu vám rozmlátit dům?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,