Pokémon Let's Go: dojmy z návratu první generace

Už za pár měsíců bude mít na Switchi premiéru jedna z nejikoničtějších značek, která kdy na konzolích od Nintenda byla. Není řeč o ničem jiném než o legendárních Pokémonech. Pokémon Let’s Go patří také mezi menší odbočky, ale i přes to vypadá jako plnohodnotný díl.

Když nebudeme počítat Pokémon Quest, Let’s Go bude první pokémoní hra pro Switch. Možná i proto vývojáři ze studia Gamefreak vsadili na jistotu ohledně zasazení. Nesnažili se vymýšlet žádné převratné novinky, zkrátka zpracovali ověřenou kvalitu. V tomto titulu nebudeme objevovat taje nové generace, právě naopak. Podíváme se do dob, kdy to celé začalo. Vracíme se do původního regionu Kanto, kde potkáme známe postavy jako je profesor Oak, Misty, Brock nebo zlotřilé rakeťáky.  

Pointa hry bude opět stejná, jako vždy. Hrajete za nového trenéra, který se chce stát tím nejlepším a vyhrát pokémoní ligu a pokud možno, po cestě chytit všech 151 Pokémonů z první generace. Již tradičně vyjdou dvě verze této hry, přičemž v jedné vám bude vždy po boku Pikachu. Pokud zvolíte druhou, vaším společníkem bude Eevee. Je trochu škoda, že si je nemůžete vyvinout, ale je to celkem pochopitelné vzhledem k tomu, že by měli sedět na hlavě nebo rameni hlavní postavy, takže kdyby se Eevee vyvinula do jakékoliv podoby, potřebovala by mnohem více prostoru.  

Jelikož je to první tradiční Pokémon titul na Switch, mají vývojáři mnohem více možností. Dříve totiž byli velmi omezení výkonem handheldů a na první pohled je vidět, že se nehodlají držet zpět. Stylizace je zachována, ale už tak Pokémon Let’s Go vypadá nádherně. Sice dle našeho názoru se dá ze Switche vytáhnout ještě víc, ale musí si přeci jen nechat něco ještě pro avizované Pokémon RPG, které by mělo vyjít v průběhu příštího roku.  

rgpocv6nmtw39bh7st8c.pngjhmuofyoju8shfiavypk.pngavcvtzcnx5zilictpr1f.pngpokemon-lets-go-onix-1115751.jpeg

Už jste mohli vidět několik gameplay videí přímo ze hry, takže změn si určitě všimnete. Jako třeba že divocí Pokémoni na vás už nevyskakují odnikud. Přímo je vidíte, jak se schovávají v trávě, poletují kolem nebo se potápí ve zdejších vodách. Navíc si budete moci vybrat ještě jednoho Pokémona, který bude stát po vašem boku. Nebude to jen tak na okrasu. Pokud bude kolem vás nějaký skrytý předmět, tak vás na to upozorní.  

Razantní změna v hratelnosti přišla v oblasti chytání Pokémonů. Už s nimi nebudete bojovat. Do tohoto titulu vývojáři implementovali systém z mobilního Pokémon Go, takže budete jen házet pokébally a čekat, jestli byl váš pokus úspěšný. Tohle nám nepřijde jako změna k lepšímu. Alespoň že stále můžeme bojovat s ostatními trenéry.  

Novinkou je také lokální multiplayer, kdy se k vám může další hráč kdykoliv připojit a pak zase odejít. Ve dvou hráčích budete muset samozřejmě být při chytání Pokémonů synchronizovaní a házet pokébally v jednu chvíli. Souboje pak budou o něco lehčí, protože budete stát dva proti jednomu.  

fb-share.jpg

Nintendo si také připravilo speciální hardware. Speciální ovladač Pokéball Plus je zkrátka pokéball. Spolu s ním dostanete i mystického pokémona Mew. Také se dočkáme speciální edice konzole Switch, která vyjde i u nás. Všechny části konzole jsou stylizované do pokémoního tématu a v bundlu dostanete ke konzoli ještě samotnou hru a výše zmíněný ovladač.  

y16jqzdv45dmot0yxokx.pngmaxresdefault (1).jpgpokemon_lets_go_pikachu_and_lets_go_eevee_screenshot_of_riding_arcanine.jpg

Pokud hrajete Pokémon Go, budete toho moci v Let’s Go využít. Hry budou totiž navzájem propojené a budete si moci posílat dárky. V Let’s Go navíc budete mít park speciálně určený pro Pokémony chycené v mobilní hře.  

Pokémon Let’s Go vypadají opravdu výborně, ale je tady pár věcí, které bychom ještě upravili. Třeba nový systém chytání Pokémonů nám úplně nevyhovuje. Rozhodně by ale tento titul neměli minout hráči, kteří si chtějí zavzpomínat na původní tituly s první generace a také ti, kdo aktivně hrají Pokémon Go.  

screen-shot-2018-09-10-at-11-12-46.png

Jsme velmi zvědaví, jak bude vypadat Pokémon RPG, slibované na příští rok. Ať se totiž na Let’s Go koukneme, jak chceme, stále je to v podstatě to samé do kola. V nové hře ale dle slov vývojářů mají přijít razantní změny a mi už se nemůžeme dočkat, až nám budou oficiálně představeny.  

Váš názor Další článek: Neuvěřitelná piplačka: Nadšenec postavil v Minecraftu New York

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,