Pokemon Ultra Sun: velkolepé rozloučení s Nintendem 3DS (recenze)

Nintendo se sice brání, že 3DS chce udržovat při životě, ale je nepochybné, že tato konzole má svou hlavní slávu již za sebou. Přesto na ní Nintendo vydává Pokémon Ultra Sun, bohatší verzi před rokem vydaného Pokémon Sun.

Minulý rok vyšlo na Nintendo 3DS Pokémon Sun a v naší recenzi jsme ho hodnotili slušnými 4/5. U Pokémonů není nic nezvyklého, když za čas vyjde vylepšená verze nějakého ze starších dílů. Spíš je zvláštní, když ta verze vyjde už rok po vydání. Dává smysl si koupit Pokémon Ultra Sun?

Stejné prostředí, upravený příběh

Nutno zdůraznit, že Pokémen Ultra Sun se opět odehrává na ostrově Alola, pokémonovské verzi Havaje. A opět se zde setkáte s úplně stejným příběhem s jedním přídavkem. Hned ze začátku je jisté, že vás sleduje jakýsi Ultra Recon Squad a díky němu se příběh ještě trochu rozšíří.

duskform2.jpgpokemon_ultra_sun_and_ultra_moon_screenshot_of_valley_of_pikachu.jpgpokemon_ultra_sun_image_1YwPX.jpgpokemon-ultra-sun_image_BdndG.jpg

Nechceme vám příběh moc spoilerovat, každopádně nové dobrodružství vás zavede do nových dimenzí, kde potkáte zejména nové potvory na ochočení. Je nicméně zklamáním, že se nový příběh začne více projevovat až v konečných částech hry.

Zabiják času

Hra si bere všechny špatné i dobré prvky, ale ty dobré trochu posilňuje. Špatné je například pomalé tempo, na které jsme v předchozím dílu upozorňovali. Nejdříve to začne velmi dlouhým tutoriálem, bereme-li v potaz, že tutoriál je vše, v čem se neskrývá pořádná výzva, ale skoro celá hra působí v porovnání s dnešními hrami trochu zdlouhavě.

 

Hra si bere všechny špatné i dobré prvky, ale ty dobré trochu posilňuje

 

Nicméně boje jsou opět velmi zábavné a v Ultra Sun jsou ještě zábavnější díky novým druhům Pokémonů. Zároveň si zde budete užívat péči o své bojové mazlíčky či novou minihru Mantine Surf, ve které budete surfovat mezi ostrovy. V době, kdy se nebojuje, se budete cítit skoro jako v Nintendogs.

pokemon_ultra_sun_and_ultra_moon_first_battle_screenshot_of_dusk_form_lycanroc.jpgmantine-surf-pokemon-ultra-sun-ultra-moon-screenshot-780x387.jpgpokemon-ultra-sun3.jpgpokemon-ultra-sun-moon-screenshot-780x325.jpg

A to je oproti původní hře asi tak všechno. Pokémon Ultra Sun je výborná hra, která překoná Pokémon Sun, nicméně pokud Sun už vlastníte, asi si svou cenovku moc neobhájí. Vyšla zkrátka příliš brzo v době, kdy jsme Pokémon Sun již nasycení. Zároveň nám hru trochu shazuje platforma. Na Nintendo 3DS nevypadá hra moc hezky, protože ani nemůže. Po navyknutí na Switch působí grafika 3DS celkem staře a spíš bychom uvítali Pokémony v nové grafice na Switch.

Hodnocení: 4 / 5

Klady:

  • Alola nabízí mnoho zábavy
  • nové druhy Pokémonů vždy potěší
  • v každém ohledu lepší než předchozí Sun

Zápory:

  • málo nového obsahu oproti Pokémon Sun
  • 3DS neumožňuje hezčí grafiku
Váš názor Další článek: Code Vein dorazí v příštím roce, láká novým akčním trailerem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,