Pokémon Unite je MOBA pro Switch a mobily. Pracuje na ní studio Tencentu

Minulý týden nás Cunekazu Išihara lákal na další odhalení spojené s pokémony. Mnozí očekávali nového detektiva Pikaču. Nakonec ale oznámil nový MOBA titul.

Na úvod dnešní prezentace CEO Pokémon Company Cunekazu Išihara připomněl, že dnes vyšla puzzle hříčka Pokémon Café Mix. Hned poté ale přišlo slibované oznámení další novinky. Pokémon Unite je 5v5 MOBA hra, jejíž princip je velmi podobný titulům jako League of Legends nebo Dota. 

Už tedy víme, z jakého důvodu začala Pokémon Company spolupracovat s Tencentem. Tento čínský gigant má totiž velkou část vývoje hry na starosti. Konkrétně Pokémon Unite tvoří Timi Studios, kteří s tímto žánrem na mobilních platformách mají bohaté zkušenosti. Můžete od nich znát například Arena of Valor.

Na rozdíl od ostatních MOBA her je tady ale několik odlišností. Mapa má jen dvě linky a hlavním úkolem není zničení nepřátelské základny. Během hry musíte porážet divoké pokémony a obsazovat nepřátelská stanoviště. Za to následně dostáváte body a tým s větším počtem bodů na konci zápasu vítězí. 

Pokémoni během zápasu získávají levely, postupně se vyvíjejí a odemykají nové schopnosti. I když budete hrát několik zápasů za stejného pokémona, můžete si pro něj zvolit jiné schopnosti. Prozatím to vypadá, že si nebudete během zápasu kupovat žádné předměty, jak bývá v ostatních MOBA hrách zvykem.

Pokémon Unite bude free-to-play a vyjde na Nintendo Switch a mobily. Datum vydání zatím neznáme. Oznámeno by mělo být během příští prezentace Pokémonů.

Váš názor Další článek: V předělávce Mafie si hráči budou moci sami nastavit obtížnost AI policie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,