Policie zatkla strůjce DDOS útoků ve hře WoW Classic

Zatčení potvrdil komunitní manažer Blizzardu.

Pokud patříte mezi fanoušky World of Warcraft, kteří na konci srpna začali opět pobíhat po původní verzi Azerothu, nejspíše jste zaznamenali, že se v nedávné době hra potýkala s velkými problémy, které vyústily v naprosto znechucující víkend pro milovníky MMO RPG od Blizzardu. Na servery totiž někdo podnikl DDOS útoky.

Virtuální výtržník, který pořádně pocuchal nervy nejednomu z hráčů si teď dost možná bude muset rvát vlasy z hlavy, protože za sebou nechal cestičku z drobečků a policii se podařilo ho vypátrat. Jak potvrdil komunitní manažer Blizzardu, útočník je momentálně zatčen a čeká se na potvrzení podezření. "Okamžitě po DDOS útocích na naši službu jsme začali pracovat na tom, abychom útočníka vypátrali," stojí v příspěvku na blogu Blizzardu. 

K útokům se původně přihlásil Twitterový účet UkDrillas, který ze sociální sítě později zmizel. Blizzard neuvedl informaci, zda se o tyto zásluhy hlásil oprávněně, nebo ne. Jenom sdělil, že výtržníka už zřejmě policie našla a pokračuje vyšetřování. Pokud se pachatele podaří usvědčit, hrozí mu trest až deseti let za mřížemi. Snad mu to za to stálo.

Diskuze (2) Další článek: Exkluzivita sci-fi akce Control stála Epic přes deset milionů dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,