Pomozte zachránit Muzeum Her, jako volání o pomoc spustilo kampaň na Startovači

Koronavirus neovlivnil jen lidské zdraví, ale také ekonomiku. Uzavření nečelí jen restaurace, ale také divadla či muzea. A pro Muzeum Her se tato doba může stát kritickou.

Koronavirus si většina z nás asi spojí hlavně se zdravotním rizikem, nicméně jeho následky na ekonomiku jsou obdobně katastrofální. Uzavření barů, restaurací, divadel, kin či muzeí vzalo práci tisícům lidí a nejeden podnik už vyhlásil bankrot. S tímto problémem momentálně bojuje také Muzeum Her, které volá o pomoc založením Startovače.

muzeum her 02.jfifmuzeum her 03.jpgmuzeum her 04.jpg
Od automatů po staré počítače, Muzeum Her je rájem pro retro nadšence

Muzeum Her je jednou z mála retro arkádových heren v České republice. Nabízí možnost prohlédnout si staré počítače, konzole a automaty či si na nich zahrát. Jedná se o celkem unikátní místo v Praze, které je ve výsledku hlavně pro nadšence. I v "normální době" bylo spíše ztrátové, nicméně ho tým v čele s Čeňkem Cibienem udržoval naživu. To je ale momentálně problém.

Uzavření znamená ztrátu zisků, bohužel výdaje jako nájem stále přetrvávají. V této době je těžké udržet Muzeum Her naživu a tým volá o pomoc na platformě Startovač. Tam si dal za cíl vybrat minimálně 350 000 korun, aby se muzeum nemuselo zavřít a v případě většího zájmu a dosažení vyšší částky jsou stanoveny i vyšší cíle.

Pokud se muzeum rozhodnete podpořit, čekají na vás různé odměny. Od vstupu zdarma po automat do domácnosti. Podpořit ho můžete na tomto odkazu.

Váš názor Další článek: Úplný přechod z konzole PS4 na PS5 zabere tři roky, říká Sony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,