Poperte se se změnou klimatu

O globálním oteplování už nestačí jen mluvit, je nutné si s ním "hrát". Alespoň si to myslí zástupci tvůrčího studia Red Redemption, kteří prozradili, že na začátek příštího roku chystají vydání PC hry Climate Challenge 2010. Pokud netušíte jak by taková hra mohla vypadat, vězte, že půjde víceméně jen o rozšířenou verzi onlinové hry Climate Challenge, již vývojáři vypustili již v roce 2007.

climate_challenge_online1.jpgclimate_challenge_online2.jpg
Obrázky z webové verze hry

Nutno podotknout, že onlinovku, v níž se stanete předsedou Evropské unie s cílem "zezelenat" starý kontinent, si od jejího vydání vyzkoušelo již více než milion hráčů! Není tedy divu, že se tvůrci rozhodli znovu podojit BBC (a několik soukromých investorů) a vydělat na ochraně životního prostředí nějakou tu libru. Nakolik bude takto koncipovaná simulace úspěšná si však netroufáme odhadovat.

"Vědomi si stále významnější úlohy, již změna klimatu v naší společnosti hraje, jsme chtěli dát vědecké podklady, stejně jako sílu něco změnit, do rukou obyčejných lidí," uvedl představitel Red Redemption, Gobion Rowlands, a dodal. "Ano, vytvořit hru, která je zábavná a zároveň vědecky relevantní není zrovna lehký úkol. Nicméně, jedná se o silnou kombinaci, která, jak věříme, by mohla zaujmout hráče."

Zdroj: TZ

Dostupné pro: PC
Žánr: Simulátory
Výrobce: Red Redemption
Začátek prodeje: Q1 2010
Váš názor Další článek: Silent Hill: Shattered Memories oficiálně

Témata článku: , , , , ,