Populární stránky pro emulátory jsou v ohrožení, Nintendo je žaluje

Jestli máte v lásce emulátory pro staré hry od Nintenda, shánějte co můžete, dokud to ještě jde.

Nintendo se rozhodlo podat žalobu na dvě z nejpopulárnějších stránek, které sdílejí ROM soubory pro emulátory a bude se snažit, aby byly zrušeny. Tato snaha zjevně padla na úrodnou půdu, protože LoveROMs i LoveRETRO už nejsou dostupné.

Ze žaloby je patrné, že hlavním důvodem pro její podání byla především velikost stránek. "LoveROMs je stránka se sedmnácti milióny zobrazení měsíčně a ty generuje díky neautorizovanému sdílení her od Nintenda a dalšího duševního vlastnictví," stojí v žalobě. "Plyne z toho obrovská popularita a obrovské zisky z darů a také z inzerce na těchto stránkách s obrovským dosahem," pokračuje vysvětlení důvodu žaloby.

Stránky pro emulátory tak budou muset obhajovat porušení autorských práv a obchodní značky a také nekalou konkurenci. Částka, kterou Nintendo bude požadovat je zřejmě astronomická, protože je to 150 tisíc dolarů za každou hru na stránce a 2 miliony za každé zneužití obchodní značky. Celkově je to více než dost na to, aby obě stránky skončily v zapomnění jednoduše z toho důvodu, že Nintendo je zřejmě získá v případě vítězství pod svá křídla.

Váš názor Další článek: Podívejte se na nejhezčí mobilní hry, které si můžete zahrát

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,