Postapokalyptická vize týmového RPGčka The Fall

Berlínská herní společnost Silver Style Entertainment na nás po relativně úspěšném RPG Gorasul a neméně zajímavé RTS Soldiers of Anarchy valí další slibný titul. The Fall: Last Days of Gaia, jak zní celý název jejich připravovaného akčního RPG, si pohrává s tématem ekologické katastrofy gigantických rozměrů, která položila lidstvo na lopatky.

V poměrně rozsáhlém příběhu hraje tentokrát hlavní roli mezinárodní terorismus. Ten je zodpovědný za obrovskou ekologickou katastrofu, kterou na sebe "ušila" NASA, když ve druhé polovině 21. století chtěla vydat teraformovat planetu Mars. Teraformovací stroje měly za úkol vypustit do atmosféry rudé planety tisíce tun oxidu uhličitého. A ty bystřejší z vás už asi napadá co se stalo. Jistě, teroristé se strojů zmocnili a v malém množství relativně neškodný plyn začali hromadně pumpovat do atmosféry matičky Země. Jistě, že nikdo přesně nevěděl, jak se to vlastně stalo, ale stalo se to, a to co následovalo neočekávali snad ani ti největší pesimisté.

   

Prostředí je ozvláštněno množstvím nejrůznějších strojů z minulosti * O přírodní úkazy nebude v The Fall nouze * Stejně jako o pozůstatky dávných časů

Z planety se v průběhu několika málo let stala vyprahlá pustina. Velkoměsta byla smetena z povrchu zemského tornády a záplavami. Rok 2083 není o nic lepší než deset let před ním. Všude je jen písek a nicota, lidé neznají slitování. Bojují bez skrupulí o všechno - o poživatelné jídlo, pitnou vodu. Začínají se však šířit fámy, že kdesi v dalekých končinách, které lidé dříve nazývali Nové Mexiko, se začíná formovat nová vláda a snad i prezident. Je na vás, abyste se vydali na dlouho cestu mnoha temných objevů a překvapivých zjištění pod patronátem organizace, která si říká "Vláda nového řádu".

V mnoha ohledech připomíná The Fall sérii Fallout. Především svou postapokalyptickou atmosférou, pocitem beznaděje a bezmocnosti. Ovšem zatímco Fallout byl zaměřen na jednu jedinou postavu, v The Fall jich budete mít k dispozici až šest. Každá z nich bude obdařena 14 dovednostmi a šesti vlastnostmi. Mezi dovednosti patří například boj na blízko, lehké, těžké či speciální zbraně, přežití, skrývání, vlastnosti jsou například síla, obratnost, inteligence či charisma (tohle je jasný Fallout). Jak už to u Němců bývá, mají všechno předem přesně spočítané, takže vám už teď mohu říct, že hodnoty vlastností se pohybují mezi 1 a 20, zatímco dovednosti můžete vylepšovat od hodnoty 1 až po 99.

   

Svět budoucnosti připomíná spíše 19. století * Kameru lze nastavit zcela podle svých představ * Všimněte si ovládacího panelu dole

Autoři slibují velice realistické pojetí pokořeného světa budoucnosti, včetně flóry a fauny. Tedy alespoň té, která zbyla. Zákony světa bez zákonů jsou nemilosrdné a stejně se chovají také lidé, kteří v něm žijí, tedy i členové vaší party. Lovení a kuchání živočichů má prý být na denní pořádku, stejně jako kutání vody. Přirozený přechod dne v noc a naopak je dnes u většiny her samozřejmostí a ani The Fall v tomto ohledu nijak nevyniká. Často narazíte na NPC postavy, kterých má být několik stovek. Pokud se k vám zachovají nepřátelsky (anebo vy k nim), přepne se hra do bojového módu, který lze změnit na tahový i realtime. K dispozici bude více než 300 druhů zbraní, brnění a dalších předmětů. Výhodou nejen při boji je možnost volně rotovat s kamerou.

Hlavní rysy hry:

  • Prožijete si epický příběh ne nepodobný Falloutu
  • V týmu můžete mít až šest postav
  • Každá z nich disponuje obsáhlým seznamem vlastností a dovedností
  • Velice realistické prostředí a chování postav
  • Možnost ovládat vozidla

   

Zákopy proti krvelačným nájezdníkům * Při souboji si můžete vybrat tahový či realtime mód * Grafika nevypadá nejnověji, ale o to lepší třeba bude zábava, kdo ví...

Vydání hry připravují Silver Style Entertainment na první čtvrtletí příštího roku. Zatím nebyl oznámen distributor.

Oficiální stránky: http://www.the-fall.com/
Výrobce: Silver Style Entertainment (http://www.silver-style.com/)

Váš názor Další článek: Nové demo fotbalové simulace FIFA 2004!

Témata článku: , , , , , , ,