Pouť za erby

Vesnička Sara'ahn je klidné, tiché, idylické místo. Je to také váš domov, zastrčený daleko od městských ploch země Dharim, prostě nádherné místo pro život. Každá věc na světě má však i své stinné stránky, Sara'ahn není výjimkou. Ve svém srdci totiž skrývá hroznou pravdu o starobylém proroctví, které ještě stále nebylo vyplněno.
Vesnička Sara'ahn je klidné, tiché, idylické místo. Je to také váš domov, zastrčený daleko od městských ploch země Dharim, prostě nádherné místo pro život. Každá věc na světě má však i své stinné stránky, Sara'ahn není výjimkou. Ve svém srdci totiž skrývá hroznou pravdu o starobylém proroctví, které ještě stále nebylo vyplněno.

Očekává totiž ten správný čas a správného člověka - Vyvoleného. Čas nadešel. Vy jste ten vyvolený. Jmenujete se Girald Danhrak, je vám 23 let. Jste od hlavy až k patě dobrodružné povahy. Lovec, lukostřelec, průzkumník, to jsou jen některé z vašich "profesí". Stále hledáte nová a nová dobrodružství, nebezpečné výzvy. Jedinými nástroji, které používáte, jsou vaše vlastní instinkty, váš luk, lovecký nůž a prak. Rada starších vesnice vás vybrala pro úkol svou důležitostí daleko přesahující všechna vaše dosavadní dobrodružství, něco co daleko přesahuje již tak fantastické sny dobrodruha jako vy. Vaším úkolem je nalézt a přinést čtyři mystické Erby Ela', které jsou klíčem k vyplnění proroctví a dokáží uchránit Dharim před strašlivým osudem. Cesta vás zavede do neuvěřitelných magických světů, potkáte myriády fantastických bytostí i nových lidí. Budete muset řešit zapeklité hádanky, bojovat proti hrůzostrašným potvorám, nenechat se chytit do utajených pastí a proklestit si cestu šesti toliko to unikátními světy. Jste Vyvolený, ale přesto se nabízí jediná otázka - uspějete či jsou již dny Dharimu sečteny?

 

Vyjma nespočetného množství osob, které postupem ve hře potkáte, jsou zde tři hlavní - Lonna Danhrak, vaše matka, Lukora - starý pošetilec z Lukorova lesa a Blayne Thursp - váš starý přítel z mládí. Každý je samozřejmě osobnost sama pro sebe, každý má své vlastní pletky a zápletky. Ovšem toto je jen malý výčet osob, které se ve hře byť i jen mihnou, mezi další patří například tajemný Wiriánský císař, vesnický kupec či několik členů Rady starších vaší vesnice.

 

Inu jedná se o další akční adventuru, to je asi jasné úplně všem, dokonce snad i tomu upocenému Quakerovi krčícímu se tamhle vzadu před blýskavým monitorem. Ačkoliv by možná něco podobného sedělo i na nějaké to novoučké RPG, ona tahle hra je vůbec celá taková "načatá", takže stát se může všechno. Mno ale zpět k ... hehe, to byste chtěli vědět! Jenže já vám to nepovím. Budete si muset počkat na úplný konec. Tedy tahle gameska bude nabitá těmi nejnovějšími grafickými technologiemi, grafika vám doslova vytočí oči z důlků (tedy alespoň si to slibují její neskromní autoři OMG Games). Filmové sekvence vás navíc uvrhnou hluboko do propasti hratelnosti a zábavnosti (tedy alespoň si to ...). Jak již bylo řečeno, čeká na vás celkově šest světů - každý samozřejmě úplně jiný. Jeden bude třeba zelený, druhý modrý a třetí hnědý. V každém z nich narazíte na jiné potvory, jiné rostliny, jiné lidi, jiné výzvy, jiná subdobrodružství. Mimochodem ty Potvory budou odpovídat prostředí. To znamená že například v červeném světě nenajdete kreatury zbarvené jiným odstínem nežli červené, naopak třeba ve žlutém budou zase barvy spíšeji žluté. To přeci chápete, ne? Já myslím že ano.

Kvůli celkové "načatosti" hry ještě nejsou k dispozici žádné, ale vůbec žádné screenshoty (kdo by nějaké však přeci jen náhodou našel, dostane odměnu v podobě ... sušenky [thx ve]). Tudíž a proto tu máme zatím pouze obrázky těch překrásných barevných kreatůrek, kterými se můžete kochat třeba celý den, i dva!

A konečně - její jméno je, pó-zor, The Crest of Dharim. Tam-ta-da-dá ... Ještě pěkně zatleskáme, děti, a pak hezky rychle hupky dupky do postýlky.

Váš názor Další článek: Unreal engine v novém balení

Témata článku: , ,