Práva na oblíbený thriller Alan Wake jsou opět v rukou Remedy

Vývojářské studio, které momentálně chystá především akční adventuru Control se dostalo k několika již dříve vydaným titulům. Nechybí ani Alan Wake.

Chystá se velký návrat oblíbeného thrilleru z předchozí generace? Alan Wake se vrací pod křídla Remedy a ožívují se tak jeho naděje na pokračování příběhu. Už dříve se společnost vyjádřila, že i nadále plánuje své úsilí soustředit především na singleplayerové zážitky. Se ziskem práv na Alana Wakea ale toto oznámení získává zcela nový rozměr.

Pokud by se opravdu měla legendární temná adventura vrátit, byla by to naprostá euforie pro všechny fanoušky, kteří v posledních měsících museli skousnout hořkou pilulku, když se dozvěděli, že na Alanu Wakeovi se dlouho pracovalo, ale práce na hře nakonec nedopadly podle představ a projekt tak studio zrušilo. V době tohoto oznámení Remedy pracovalo s tím, že na Alana nemá práva. Teď už je ale všechno jinak a Remedy by tak přece jenom mohlo sáhnout po pokračování tajemného příběhu.

Pokud by se Alan Wake vrátil, co by to pro vás znamenalo? Zahráli byste si další díl z jeho příběhu, nebo byste tentokrát pohrdli další dávkou příběhového nášupu?

Diskuze (1) Další článek: The Sinking City: promarněná příležitost (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,