Pravdu o Boiling Point: Road to Hell se dozvíme již za několik dní

Minulý týden fanouškovská stránka nadějné akční hry Boiling Point: Road to Hell informovala o tom, že je titul ve fázi GOLD, což ovšem oficiální zdroje nepotvrdily. To je však již minulostí, neboť společnost Atari vyslala prostřednictvím další fanouškovské stránky do světa zprávu, že se Boiling Point dočká své premiéry již 20. května, kdy se dostane na pulty obchodů.

  

A co ten Boiling Point (dříve Xenus) vlastně je? Nuže, je to 3D akce. Zajímavá, osobitá, svým způsobem i stylová. Její příběh tak trochu připomíná Far Cry, ale opravdu jenom tak trochu. Hlavním hrdinou je jistý Saul Myers, kterému jednoho dne zavolají z časopisu, pro který pracovala jeho dcera, že právě jeho dcera kamsi zmizela. A stalo se to shodou náhod zrovinka když cosi nesmírně důležitého zjišťovala v Kolumbii.

Herní svět téhle hry je celistvá plocha o rozměrech 25x25 km, neexistují zde žádné levely ani teritoria. Můžete se volně pohybovat po celé ploše. K dispozici budete mít nejrůznější dopravní prostředky, od džípů přes helikoptéry a dokonce i tanky. Tvůrci říkají, že jde o kombinaci FPS a RPG a v mžiku dodávají, že důležitou součástí vašeho postupu budou rozhovory s neherními postavami, nakupování a prodej (peníze při tom budou hrát velmi důležitou roli!) a vůbec takové ty různé věci, na které obvykle ve střílečkách nenarazíte. Po herní ploše se bude pohybovat celkem šest různých skupin postav - armáda, guerilla, narkomafie, indiáni, bandité a CIA. Na začátku hry budou ve vztahu k vám všichni neutrální. Chtě nechtě ale přijdete dříve či později s někým z nich do styku - a podle toho jak se k němu zachováte se k vám budou chovat i ostatní skupiny (pomůžete narkomafii -> CIA vás nebude mít právě v lásce). Zajímavé, originální, skutečně spíše RPGčkové, uvidíme, jak to bude fungovat v praxi.

Zdroj: Boilingpoint.net, Xenus

Váš názor Další článek: Stalo se 10. 5. - Lockdown ještě nezamkli

Témata článku: , ,