Precursors – slibná směsice žánrů

Tvůrci milovaného i proklínaného Boiling Point chystají nový a vskutku netradiční projekt. Precursors, to je RPG, akce a simulátor v jednom.
Kapitoly článku

Poslední dobou se zdá, že téměř všem světovým vývojářům došel dech, a tak uměle udržují své zavedné série a značky při životě, i když o to už prakticky nikdo nestojí. Chtělo by to něco originálního, zvláštního a hlavně zábavného, což si zřejmě jistí lidé konečně uvědomili. Na vaše obrazovky se totiž pomalu ale jistě chystá netradiční podívaná se zvláštním názvem Precursors, za jejímž vývojem stojí relativně neznámé studio Deep Shadows mající za sebou titul Boiling Point: Road to Hell.

precursors01.jpg

Jen jako třešničku dodávám, že zakladatelé této společnosti v minulosti vyvinuli grafický engine pro známý hit Codename: Outbreak. O amatéry se tedy očividně nejedná, a tak bych doporučil, abychom se bez dalších zbytečných řečí přesunuli k popisu toho, co hezkého a zajímavého si na vás sami autoři přichystali.

Bylo nebylo v jedné daleké, předaleké galaxii

Příběh hry vás zavede do vzdálené části námi známého vesmíru, konkrétně do oblasti obývanou výhradně lidským druhem. Vžijete se do role hrdého válečníka Amarnské rasy, který právě úspěšně dokončil studium na prestižní akademii, chystajícího se na planetu Godlin, kde by rád absolvoval náročný trénink pro speciální zaměstnání.

precursors04.jpg precursors05.jpg

Při příletu se však začínáte doslýchávat o podivných vesmírných anomáliích, neviditelném politickém útlaku místního obyvatelstva, prdících hadech a hlavně nekonečných bitvách mezi dvěma znepřátelenými aliancemi. Asi nemusíte vlastnit křišťálovou kouli věštkyně našeho ministra vnitra, abyste zjistili, že tu něco nehraje, čili jak se v tomto chaose nakonec vyznáte a jakým způsobem zachráníte lidské pokolení, bude samozřejmě jen a pouze na vás.

Dějová linka má sice být striktně lineární s jediným možným koncem, nicméně tohoto stavu můžete dosáhnout mnoha rozlišnými způsoby

Dějová linka má sice být striktně lineární s jediným možným koncem, nicméně tohoto stavu lze  dosáhnout mnoha rozlišnými způsoby. Hra je totiž založena na principu svobodného uvažování, a tak pokud budete unaveni plněním různých questů hlavní dějové náplně, můžete zastavit a věnovat se například obchodu, postranním úkolům nebo zahradnickým pořadům.

precursors12.jpg precursors13.jpg

art02.gifOvšem když se rozhodnete absolvovat kampaň, dostane se vám slušné porce kvalitní zábavy ve formě prohledávání pěti obřích planet v zapadlém koutu vesmíru se spoustou lokací zabírajících v průměru více než devět kilometrů čtverečních. To rozhodně není málo a zabavit by se měl snad opravdu každý dobrodruh dřímající uvnitř vaší tělesné schránky.

Každá z planet pochopitelně oplývá jiným ekosystémem a klimatem, to samé platí také o jejím obyvatelstvu. Na některých z nich se totiž seznámíte s různými formy života jako třeba podivnými mimozemšťany, robotickými jedinci nebo Chuckem Norrisem (ha ha). Ze začátku však uvíznete na jediné planetě, kterou opustíte až v momentě, kdy splníte vše potřebné a dostatečně se seznámíte se základními principy hry.

Pak smíte vyvádět prakticky cokoliv. Co se takhle přidat k pirátům a drancovat okolní korvety nebo se stát vojákem aliance a zůčastnit se fenomenálních bitev plných obřích explozí? Jen si vyberte svůj osud, ale ještě než tak učiníte, pojďme se pokusit tento zajímavý titul žánrově zaškatulkovat.

Dostupné pro: PC, X360
Žánr: Akce | Mix akce, RPG a vsmírného simulátoru
Výrobce: Deep Shadows | Webové stránky hry
Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,